От призовката не става ясно какво престъпление е извършил Георгиевски

...
От призовката не става ясно какво престъпление е извършил Георгиевски
Коментари Харесай

Още две обвинения срещу председателя на българския културен клуб в Битоля

От призовката не излиза наяве какво закононарушение е направил Георгиевски
Председателят на българския културен клуб „ Иван Михайлов “ в Битоля Люпчо Георгиевски получи нови две обвинявания от съда в града, заяви БГНЕС.

От получената призовка „ в качеството му на обвинен “, в това число и като физическо лице, не излиза наяве какво закононарушение е направил Георгиевски.

Призовката, връчена през днешния ден, е направена преди 8 дни от Основния съд в Битоля.

Съдът задължава Люпчо Георгиевски да се яви персонално и да получи обвиняването на 4-ти април в съда. Ако не се яви, ще „ бъде наложително докаран в съда “, написа още в призовката.

„ За мен протичащото е проява на цялостно двуличие от страна на управляващите в районен съд Македония. От една страна, управлението на клуба получава покана за срещи в министерството на външните работи за понижаване на напрежението. Външният министър Буяр Османи беседва с мен и твърди, че желае събаряне на напрежението, само че въпреки това, същата тази страна употребява всички вероятни принадлежности за репресии против нас. Това е цялостен парадокс и двуличие. Но, за жалост, това е действителността, пред която са изправени всички македонски българи в страната “, сподели Георгиевски във връзка следващото обвиняване против него.

Припомняме, че през месец май 2022 година бе опожарена входната врата на този културен клуб в Битоля. Виновникът бе пуснат на независимост и досега управляващите не са се разграничили от този незаконен акт.

В същото време против другия български клуб в Охрид имаше пукотевица, а секретарят му – Християн Пендиков бе грубо пребит. Междувременно управляващи и изявления в РСМ се пробват да оклеветят Пендиков и да опишат побоя над него като битова кавга.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР