От представителството на Европейската прокуратура /EPPO/ в София са повдигнали

...
От представителството на Европейската прокуратура /EPPO/ в София са повдигнали
Коментари Харесай

Европрокуратурата е повдигнала обвинение срещу българин за измами със земеделски субсидии

От представителството на Европейската прокуратура /EPPO/ в София са повдигнали обвинявания против един обвинен за машинация със дотации , след следствие на планове за развъждане на селскостопански артикули , напълно финансирани от Европейския съюз /ЕС/. Това оповестиха от пресцентъра на институцията.

По първичните данни през януари 2020 година обвиненият е кандидатствал от името на три разнообразни компании пред Държавен фонд „ Земеделие “ – Областна дирекция-Пловдив за отпуснати на България евросредства от Европейския фонд за гарантиране на земеделието /ЕФГЗ/ по схемата за обвързано подкрепяне за развъждане на зеленчуци . Общо средствата, които обвиненият е изискал, възлизат на 190 000 евро .

Според доказателствата обвиненият е дал няколко документа като фактури за продадената си продукция, с цел да потвърди нужното минимално количество продукция . В заявката е заявено, че в посочените имоти е реализиран забележителен рандеман . Разследването обаче е разкрило несъответствия сред заявената продукция и действително получената годишна продукция.

Ако бъде приет за отговорен, обвиненият може да бъде наказан на до 6 години затвор и санкция до 5000 евро .

Всички наранени лица се смятат за почтени до доказване на противното от способените български съдилища, означават от EPPO.

Припомняме, че Европейската прокуратура е самостоятелната прокуратура на Европейския съюз. Тя дава отговор за следствието, наказателното гонене и осъждането на закононарушения против финансовите ползи на Европейски Съюз.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР