От правителствената пресслужба съобщиха че информацията за сделката на ЧЕЗ

...
От правителствената пресслужба съобщиха че информацията за сделката на ЧЕЗ
Коментари Харесай

МС: Информацията за сделката на ЧЕЗ е изпратена по електронна поща от чешкия зам. финансов министър


От държавната пресслужба оповестиха че информацията за договорката на ЧЕЗ е била изпратена от чешки зам.-министър на финансите до консултант на българския министър председател.

БГНЕС разгласява цялостния текст на известието:

"По мотив появили се медийни тълкования държим да уточним, че информацията по отношение на договорката с ЧЕЗ е изпратена незабавно след извършения телефонен диалог сред министър председателите Борисов и Бабиш от електронната поща на Ондрей Ланда, заместник-министър на финансите в чешкото държавно управление и член на Надзорния съвет на ЧЕЗ, до консултант в кабинета на българския министър-председател.

Както по-рано съобщихме, информацията, обвързвана с източниците на финансиране на договорката по продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България е предоставена от министър-председателя Бойко Борисов на народните представители през вчерашния ден. Върху нея няма гриф за сигурност, само че заради обстоятелството, че не е формирана от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за възможни бъдещи банкови интервенции, е заведена в секретното деловодство на Народното събрание.

Без да разясняваме наличието на предоставения материал и каквито и тълкувания да му бъдат правени, подчертаваме, че това е първата публична информация по договорката и тя беше предадена на народните представители неотложно след приемането й." /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР