От постиженията на Агенция Пътна инфраструктура до скандала с рапъра

...
От постиженията на Агенция Пътна инфраструктура до скандала с рапъра
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 1 октомври

От " достиженията " на Агенция " Пътна инфраструктура " до абсурда с рапъра Ванко 1 и даването му като образец посредством " ВИП Брадър " - това е картината в българския щемпел за началото на седмицата.
Вестник " Сега "
Челната вест е авторска разработка, съгласно която Агенция " Пътна инфраструктура " е наказана по стотици каузи за компенсации поради неприятни пътища и неприятна поддръжка на пътища. Става въпрос за 2,8 млн. лв. от 2013 година насам. Само за произшествия по републиканските пътища организацията е платила 1,42 млн. лв. за 5 години.
Вестник " 24 часа "
Основен акцент са думи на финансовия министър Владислав Горанов, който е безапелационен, че се стяга контролът над държавните компании. Щяло към този момент да има инспекции на място – в сдружения с над 50% държавен дял. За задачата се постановат промени в Закона за вътрешния одит. А Горанов предлага и четворно по-високи санкции, в случай че министерствата и ведомствата не рапортуват на финансовия министър за одитите – от 500 на 2000 лв..
Вестник " Труд "
Заради поевтиняването на турската лира (около 3,6 лири за 1 лев) има същински напор от искащи да пазарят, като седмично през Капъкуле минавали по 23 000 автомобила. От понеделник до четвъртък приблизително напорът е 2000 коли, само че по-късно трафикът стига до 5000 коли.
Вестникът обръща внимание и на забавен феномен – Черно море е цялостно с паламуд. Заради несъразмерния улов цената пада – на борсата във Варна от 15 лв. на кг до 7-8 лв..
Вестник " Монитор "
Вестникът оповестява, че притежателите на интернационалния лиценз на " Биг Брадър " Endemol Shine Group ще желаят пояснения от Нова телевизия поради присъединяване на рапъра Ванко 1 във " ВИП Брадър ". То провокира скандал, защото рапърът лежа в пандиза поради сводничество и трафик на хора. А от Endemol са безапелационни – при случай на хора с влезнала в действие присъда се желае позволение от тях, а не се взема такова единствено от локалния оператор. Затова и ще има изясняване на случая и на критериите, по които се прави асортимент на участниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР