От посолството на САЩ в България съобщиха, че България е

...
От посолството на САЩ в България съобщиха, че България е
Коментари Харесай

Признание от САЩ за България - били сме съюзник, на когото можели да разчитат

От посолството на Съединени американски щати в България оповестиха, че България е получила самопризнание от DipNote - формалния блог на Държавния департамент на Съединени американски щати - като съдружник, на който Америка можела да разчита .

DipNote твърди, че България и Съединени американски щати са построили връзки, които били образец за околните връзки , които Америка имала със съдружниците от НАТО.

Официалният блог на Държавния департамент на Съединени американски щати хвали България за това, че дава приоритет на военната рационализация и че самодейно е оповестила желание да усили разноските си за защита до 2 % от Брутният вътрешен продукт до 2024 година

Припомняме, че най-знаковият и безценен ход на българското държавно управление за модернизиране на българските въоръжени сили беше покупката на осем изтребителя F-16 от Съединени американски щати за над 2 милиарда лв..

В блога се разкрива също, че помощта, която Съединени американски щати са дали на България в областта на сигурността през последните 25 години, възлизала на над 340 млн. $ .

Също по този начин Съединени американски щати и България работели дружно за възстановяване на сигурността в Източна Европа .

България се била потвърдила като подготвен да оказва помощ съдружник в НАТО , като се напомня, че българските войски оперират с американските сили както в Ирак, по този начин и в Афганистан. Българските военни посочили и ангажимент за съдружни интервенции в Либия, Косово и Босна. В Либия да вземем за пример, България е разположила една от дребното си фрегати в интервенция " Обединен бранител " в " изключителна демонстрация на безрезервност и увереност ". Към днешна дата 21 000 български военнослужещи са взели участие в огромно многообразие от задачи на НАТО.

От Държавния департамент акцентират още, че България разбирала своята сериозна роля в НАТО и била подготвена да показа бремето, което Съединени американски щати от дълго време носели . Споразумението за съдействие в региона на защитата сред Съединени американски щати и България от 2006 година е било от решаващо значение за това изпитание, което разрешило на американските военни да употребяват четири български военни бази.

Заедно Съединени американски щати и България работели за възстановяване на средата за сигурност в Източна Европа. През 2018 година е имало 194 взаимоотношения сред българските и американските военни, а над 1500 български военни са взели участие в 19 учения, спонсорирани от Съединени американски щати. Тези задължения оказали огромен трансформационен резултат върху българските военни, като са помогнали за превръщането им в по-способен съдружник .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР