От посолството на Индия у нас съобщиха, че името на

...
От посолството на Индия у нас съобщиха, че името на
Коментари Харесай

Посолството на Индия: Името на държавата ни все още не е сменено

От посолството на Индия у нас оповестиха, че името на страната към момента не е заменено.

" От името на посолството на Индия Ви осведомяваме, към сегашния миг няма смяна в формалното име на Република Индия ", това декларират в публично известие от посолството на Индия у нас.

Съобщението е по отношение на публикувана информация, че страната към този момент е сменила името си.

На 18 септември индийският парламент се събра на изключително съвещание за смяна в конституцията, с която многолюдната азиатска страна да промени името си. Председателят на адвокатската гилдия на Върховния съд Адиш Агарвала изясни тогава, че държавното управление на Моди е изпълнило всички условия по закон, с цел да се смени името от Индия на Бхарат.

И към този миг индийският парламент разисква смяна в формалното име на страната. Идеята се преглежда като част от процеса за " деколонизиране " на индийското схващане и пробутване на превъзходството на езика хинди.

Правителството на премиера Нарендра Моди към този момент употребява името по време на семейството си на срещата на върха на Г-20, с цел да стартира да привиква света с (не толкова) новото име, определено за страната.

То в действителност не е ново, най-малко съгласно локалните. Бхарат е думата на хинди, за разлика от Индия, име, наложено от англичаните, когато превзеха тези земи.

По същия метод, по който Холандия към този момент е Нидерландия, в този момент и Индия стана Бхарат (Барат) след специфична парламентарна сесия. Смяната на името става в първия работен ден откакто министър-председателят Моди навърши 73 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР