От порталите на Списание 8 публикуваме сведения под различна форма,

...
От порталите на Списание 8 публикуваме сведения под различна форма,
Коментари Харесай

Искаме отговори!

От порталите на Списание 8 публикуваме сведения под друга форма, свързани с ковид, които стават естрада за разгорещени разногласия, отзиви на утвърждение или наказание, както и нападки, ругатни и обвинявания.

Днес тематиката още веднъж е същата – тази, която промени живота ни и ни накара да се разделим по още един симптом, като че ли тези отпреди година и половина не ни стигаха. Този път обаче единствено ще питаме. А който има познания и убеденост – дано отговори. Представяме ви недоразуменията, алтернативите и въпросите, с които се е сблъскал един образован, просветен, работещ човек и родител на две деца – Лора Цветанова, която ни показа своите безредици, цивилен наблюдения и случки, породили голям брой питанки.   
Лора, какви са Вашите терзания? Защо не можете да си извадите зелен документ?
От предишния декември през три месеца подарявам кръв за добиване на кръвна плазма, защото имам доста високо равнище на антитела и популярност богу, съм здрава. Когато преди две седмици стана ясно, че се вкарва зелен документ и преболедувалите ще имат подобен, си пуснах нов тест за антитела. При норма 33 (над която стойност пробата е положителен), аз имам 1990. Казах си, че при толкоз антитела, няма по какъв начин да не се повеждам преболедувала. Служителят на рецепцията обаче ми изясни, че не мога да си извадя документ, което аз отхвърлих да приема. Както сподели доцент Атанасов, началник на коронавирус отделението в „ Пирогов “, задачата на имунизациите е да основат имунен отговор, като се образуват антитела. С този аргумент той съобщи, че не желае той и сътрудниците му да се имунизират.

А за какво не се регистрирахте, не направихте PCR тест, когато се разболяхте?
Не съм ходила да върша тест, с цел да не заразявам хората към мен. Бях болна, изолирах се у дома и персоналният ми доктор следеше и контролираше положението ми по телефона.
Освен това, като човек със здрав разсъдък аз в действителност желая да си изяснявам нещата и да взимам осведомени решения. Затова незабавно си зададох въпроса:
„ Ако аз не си бях направила теста за антитела, а напряко бях отишла да се имунизирам, с цел да си извадя зелен документ, тъй като изучавам постоянно и не мога да участвам на лекции без документ, дали не е рисково? “ 
Оказа се, че е. Неслучайно доцент Атанасов сподели, че да сложиш ваксина на човек с толкоз доста антитела е като да гасиш пожар с бензин. Получава се свръхимунна реакция.
Пуснах питане в обществените мрежи, с цел да реша какво да върша. Получих отговор от другар, който прекара тежко коронавирус и по-късно се имунизира и отново се разболял. Той ми сподели никога да не го върша! Разказа, че е имал 1600 антитела, когато се е ваксинирал, направил е свръхреакция, 10 дни е бил извънредно зле, а сега е с кардиологично заболяване и кардиоложката му е споделила, че втора доза ще го убие и би трябвало самичък да си реши. Това не е смешка работа, да казваш на всеки „ Ваксинирай се! “. Хората подписват осведомено единодушие, само че не знаят какво подписват.
Аз не намирам логичност, по тази причина се пробвам да си обясня за какво моите антитела без PCR правят работа и ги одобряват за добиване на кръв и кръвна плазма, която употребяват за лекуване на коронавирус заболели, а в това време те не са задоволително доказателство, че съм преболедувала? Обикновено, когато нещо няма  логичност, то не е това, за което се показва.
Според специалисти високото равнище на антитела не подсигурява, че индивидът е прекарал Ковид. Така ли е?Разпространи се публикация на един професор, който изяснява, че не могат да се признават антителата, тъй като това било като да вземеш етикет от полупразна бутилка. Обаче Центърът за кръвопреливане е отправил зов единствено към преболедувалите да подаряват плазма, а не към имунизираните. Защо? Нали и те имат антитела, за какво не желаят техните, а на преболедувалите?

В подобен случай „ полупразната бутилка “ наподобява въпреки всичко има значение? Не знам, само че си задавам въпроси, на които постоянно отговорът е „ тъй като всички на всички места вършат по този начин “ или „ с цел да сме потребни за обществото “, или пък „ ти не вярваш в науката “.
На коя просвета да имам вяра, откакто лекарите, които лекуват болните, споделят едно, а заелите високи политически постове в министерствата тръбят противоположното? Включително и доктор Стойчо Кацаров, до момента в който беше в лекарски облекла говореше, че няма да се имунизира, тъй като е прекарал болестта и има имунитет.Когато обаче се облече във власт сподели, че антителата нямат никакво значение.
Друг проблем, на който не мога сама да намеря пояснение, е за какво промишленост, която печели само и единствено в случай че аз съм болна, желае да съм здрава? Пак получавам отговор, че нямам доверие на науката. Но фармаиндустрията не е просвета. Аз имам вяра на хората в научните лаборатории и институти. Най-вероятно има логически отговор, може в действителност да желаят да съм здрава, аз не го отхвърлям. Видях, че хората са доста обезпокоени, задават си същите въпроси като мен и виждат, че има безусловно разминаване сред това, което наподобява разумно и това, което ни споделят. Затова, че задаваме въпроси, ни споделят, че сме малоумни „ Ганьовци “, които не желаят да създадат по този начин, както прави целият свят.

От Министерството на здравеопазването разгласиха лист, посочващ кои хора не би трябвало да се имунизират с  Comirnaty („ Пфайзер " ) против COVID-19. Едно от изброените беше „ Всеки с тежка алергия към съставен елемент на имунизацията “. Но запитвам аз, по какъв начин да знам дали съм алергична, откакто цялостният състав на имунизациите е комерсиална загадка?
Да, по този начин е. В ноемврийския брой на Списание 8 имаме публикация за графеновия оксид във имунизациите, който не е записан в листовката, а е доста рисков. От организацията по медикаментите обаче не дадоха отговор на запитването ни дали фактически има графен във имунизациите, а доцент Чорбанов сподели, че сме подписали контракт, според който нямаме право да вършим разбор на наличието им?!Пълният състав на имунизациите е комерсиална загадка и никой няма право да прави проучвания върху състава им, защото са в изпитателен период. Само че когато един медикамент е в изпитателен период, хората подписват осведомено единодушие и им се заплаща, с цел да се подложат на риска. Най-скъпият стадий от процеса по стартиране на един медикамент, било то ваксина или лекарство, е тестването върху хора. А сега ни принуждават да участваме гратис в едно изпитване, което не е наложително, само че е неотложно.  

Но разпоредбите би трябвало да се съблюдават...Аз считам, че откакто живеем в общество, би трябвало да се съобразяваме с разпоредбите. Миналата година, когато ни затвориха, четири месеца не бях излизала от къщи, с изключение на с цел да изхвърля боклука и да напазарувам, тъй като имам деца, които учеха онлайн и работата ми разрешава да работя напълно от разстояние. Тогава ни споделиха, че това е нужно, с цел да ограничим разпространяването на вируса. Преди да стартира имунизирането ни повтаряха, че имунизацията ще спре разпространяването. За всички към този момент е ясно и е реалност, че това не е правилно и разпространяването си продължава. Дори страни, където има висок % имунизирани, има взрив на заболели от ковид. Къде е отговорността, към която ме призовавате?
Имам и още въпроси. Оказа се, че на имунизациите на Pfizer през септември им е изминал срокът. Кога са създадени, та им изтече срокът? Европейската организация по медикаментите удължила периода им с 3 месеца. Това отговор, по отношение на който да взема съответно и здравословно решение ли е? А тестванията за учениците, които вкарват от кого и по кое време са създадени? Организирано ли е събирането на тези големи количества биологичен боклук? Безопасни ли са тестванията, какво има в тях? Дайте ни отговори!
Реших да отида на ресторант и се оказа, че мога да дам проба за антигенен тест в палатка пред заведението. И там, едни младоци взимат проби, с цел да могат клиентите да влязат... На другия ден отидох да си купя антигенен тест, с цел да имам у дома и разпитах фармацевта по какъв начин се прави. Той изнервено ми отговори: „ Аз не съм лаборант, не знам “. Но всички тези хора по улиците, които ни бъркат в носовете и гърлата, имат ли обучение да го вършат? Едва ли са доста способени, откакто има стотици случаи на кръвоизливи и продупчване на мембраната вследствие от взимане на проби. Това не е смешка работа!  

Но най-важният въпрос е: за какво изобщо е необходим този документ? Какво потвърждава? Че си имунизиран или тестван, нищо повече. Той не стопира болестта, това към този момент всички го знаем. Когато имам отговор на всички тези въпроси, ще мога да взема осведомено и отговорно решение, а до тогава дано да не ми изясняват по какъв начин съм малоумна „ Гана “. Защото дезинформацията в действителност убива.

Лора Цветанова е на 48 години и майка на две деца. Определя себе си като „ българка, която има вяра в силата на човешкия дух, свободната воля, положителното и любовта ”. Родом е от София, само че израства при баба си в прелестното родопско село Давидково. Потомка е на свободолюбиви българи, които основават с. Манастир. Завършила е Софийската британска гимназия, по-късно – УНСС. Работи като животозастрахователен съветник в международен водач в животозастраховането. Преди това 12 години е била в една от огромните фарма компании и 8 година в Нов симфоничен оркестър (където е отговаряла за връзките с публиката и дарителите). Ученичка е на Ирена Бартън, Карл Досън и Шарън Кинг по приложната логика на психиката (ТЕС и Пренареждане на матрицата). В момента следва „ Психология ” в Нов Български университет.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР