От понеделник всички ученици в София, Стара Загора, Хасково, Силистра,

...
От понеделник всички ученици в София, Стара Загора, Хасково, Силистра,
Коментари Харесай

От утре: Всички ученици в София се връщат обратно в клас

От понеделник всички възпитаници в София, Стара Загора, Хасково, Силистра, Разград се връщат назад в класните стаи. В тези 5 области всички паралелки ще са на учебно заведение присъствено. Мерките се облекчават и в Бургас, само че не за всички деца. Останалите области са на ротация. Режимът на образование по региони е в детайли написан на страницата на просветното министерство.

Все още под карантина остават 1% от учениците в страната, и над 2 % от учителите. Именно затова работещите в системата на образованието се притесняват ще могат ли да подсигурят напълно образователната стратегия.

От понеделник дъщерята на Лилия Божкова ще се върне назад в клас - дружно с всички останали паралелки в София. Лилия счита, че даже при изчезнали учители, процесът може да се провежда, да вземем за пример част от часовете на отсъстващите да се наваксат по-късно. Преподаватели обаче се притесняват, че мъчно могат да покрият упованията на родителите.

" От 4 януари няма седмица, в която да сме в цялостен състав и да отсъстват не 1-2-ма учители, а много. Трябва да се съобразим кои са ни целите. Дали децата да са в учебно заведение, или да има учебен развой. Не може да е на цената на всичко присъственото образование “, разяснява пред бТВ Гери Николова, учител по БЕЛ.

На национално равнище -  със приключена имунизация са по-малко от половината учители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР