От понеделник Швеция ще затвори гимназиите си за месец и

...
От понеделник Швеция ще затвори гимназиите си за месец и
Коментари Харесай

Швеция затваря гимназиите за месец след пик на коронавируса

От понеделник Швеция ще затвори гимназиите си за месец и учениците ще посещават онлайн часове. Решението бе взето, откакто през последните два дни са регистрирани  209 смъртни случая, заяви английският вестник " Дейли мейл ". Скандинавската страна, която отхвърля насилствени дейности за угнетяване на ковид, се сблъсква с повишаване на болестта и надхвърляне на досегашните прогнози.

Шведската Агенция за публично здраве оповестява рез последните дни, че пикът на втората вълна ще бъде доближат в средата на декември, защото в четвъртък общата смъртност е минала 7000 души.

Премиерът Стефан Льовен съобщи на конференция нощес, че затварянето на гимназиите ще докара до закъснение на разпространяването на вируса. „ Ще би трябвало да измененията метода, по който се обучавате. Напълно разбирам, че това не е елементарно, само че в актуалната обстановка е належащо “, съобщи той.

Също по този начин Льовен предизвести учениците да не се срещат с хора отвън семействата си. " Вярвам, че сте мъдри и разбирате, че това не е удължена коледна почивка. Това не е зелена светлина за празненства с другари ", сподели още той.

След мъртвило през лятото, през последните дни Швеция регистрира най-високите равнище на смъртност до момента със приблизително до 60 смъртни случая дневно. Данните обаче към момента са под рекордните равнища от средата на април, когато приблизително дневно бяха регистрирани към 100 умряли, напомня изданието.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР