От понеделник, 5 юли, Столична община ще приема заявки от

...
От понеделник, 5 юли, Столична община ще приема заявки от
Коментари Харесай

Столична община организира мобилни екипи, които ще ваксинират във фирми и предприятия

От понеделник, 5 юли, Столична община ще приема поръчки от компании, предприятия, бизнес-центрове, в които има най-малко 50 чиновници, които желаят да се имунизират и ще бъде изпратен имунизационен екип на място. На уеб страницата на Контактния център на Столична община на 5 юли ще бъде оповестено заявление, което шефовете на компаниите могат да попълнят.

Продължава имунизацията посредством мобилни пунктове, проведена от Столична община и Столичната РЗИ. Този уикенд „ зелените коридори “ ще има в 3 мола и 2 културни центъра.

Това реши на днешното си съвещание Софийския действен щаб за битка с разпространяването на COVID-19, който се управлява от кмета на София Йорданка Фандъкова. В съвещанието взе участие и проф.Тодор Кантарджиев.

Целта е да се улесни и форсира процесът на имунизация в София.

✅ Допълнителна информация за акцията ще може да се получи и на телефон – 0700 17 310.

✅ След подаване на заявката, чиновници на Столична община ще се свържат с шефа за уточняване на организацията.

" Целта на акцията за имунизация на общината е да отидем по-близо до жителите. Затова открихме и мобилните пунктове за имунизация в парковете и комерсиалните центрове през уикендите ", сподели кметът Фандъкова.

Проф.Кантарджиев акцентира, че с помощта на подхванатите ограничения сега има единствено десетки случаи, само че в това време за жалост разпространяването на нови разновидности продължава. Затова е значимо да се употребяват летните месеци за имунизация.

Кмета Йорданка Фандъкова уточни също, че единственият метод да се предпазим от внезапно нарастване на броя на инфектираните, е в този момент да увеличим процеса на имунизация.

Заради високите температури и по- огромна сигурност за здравето на медицинските екипи и жителите, от този уикенд ще работят следните пунктове на закрито:

Кабинети за имунизация ще има в комерсиалните центрове " Парадайс ", " Сердика център " и " Ринг мол ". В тях искащите жители ще могат да се имунизират от 13,00 ч. до 18,00 ч.

Остава отворен имунизационният кабинет в читалище " Асен Златаров " в кв. Христо Ботев, регион Слатина. Пунктът в кв. Дружба, регион Искър ще бъде изместен от парка вътре в Дома на културата " Искър ". Работното време на тези два кабинета е от 9,00 до 16,00 ч.

Мобилният имунизационен рейс на СРЗИ също предлага имунизация на искащите. Той трансформира местоположението си всяка седмица. Този уикенд ще бъде в регион Нови Искър, като местоположението ще бъде конкретизирана от СРЗИ.

Гражданите, които са си сложили първа доза в някой от пунктовете в парковете, ще могат да получат втората си доза в един от комерсиалните центрове, включени в акцията или в двата културни центъра.

Днес е получена директива от Столичната РЗИ за имунизацията на децата над 12 година Те могат да бъдат имунизирани с ваксина „ Пфайзер “ от персоналните си лекари или във имунизационните пунктове. Ваксините на „ Янсен “ и „ Модерна “ са за лица над 18 година

Заедно с проф. Кантарджиев, който е част от софийския щаб, организираме и акции за поощряване на имунизацията на чиновниците на огромните общински предприятия, чиято активност е основна за действието на града, уточни кметът Фандъкова.

Продължава и имунизацията в 8 общински поликлиники /Диагностично консултативни центрове/ в София. Тя се прави в делничните дни, след авансово записване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР