От понеделник, 2 август, се приемат документи за кандидатстване по

...
От понеделник, 2 август, се приемат документи за кандидатстване по
Коментари Харесай

Община Пловдив приема документи за финансиране на културни с...

От понеделник, 2 август, се одобряват документи за кандидатстване по Компонент 1 „ Фестивали и значими събития “ от Наредбата за реда и изискванията за финансиране на начинания в областта на културата, част от календара на културните събития на Община Пловдив “ за 2022 година, оповестиха от администрацията.

Това е най-важната и забавна част от Културния календар на града, защото обгръща организирането и провеждането на значими фестивали, биеналета, панаири на изкуствата, обособени събития в другите типове изкуства, социализация на културно историческото завещание, неофициално обучение в областта на културата, стимулиране на новаторски практики и пробни форми и доста други еквивалентни прояви, които се осъществят на територията на Община Пловдив.

Кандидатствайки на планов принцип в този момент, тъкмо тези събития основават разнообразието и благосъстоянието на културния живот на Пловдив през идната година, когато стартира осъществяването на плановете. Подкрепените планове по Компонент 1, дружно с другите съставни елементи от структурата на календара са ориентирани към жителите и гостите на Пловдив и способстват за опазване на идентичността на града и одобряване на Пловдив като културна столица и креативен град.

Документите за кандидатстване по Компонент 1 „ Фестивали и значими събития “ се одобряват годишно от 1 до 31 август в годината, предхождаща реализирането на плановете, в Деловодството на Община Пловдив с сътрудник „ Дирекция „ Култура, археология и културно завещание “; завеждат се в указател и се преглеждат от комисиите по чл.6, ал.2 в периодите и по реда, регламентирани в актуалната Наредба.

Документи за финансиране на планове за 2022 година ще се одобряват от 2 август, понеделник, до 17.00 часа на дата 31 август 2021 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР