От полунощ до 23:59 ч. на 26 април (неделя) се

...
От полунощ до 23:59 ч. на 26 април (неделя) се
Коментари Харесай

Забраняват временно влизането от Турция в България


От среднощ до 23:59 ч. на 26 април (неделя) се вкарва краткотрайна възбрана за влизането в България на хора и транспортни средства от Република Турция.

Забраната, издадена със заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, важи за граничните контролно-пропускателни пунктове Лесово-Хамзабейли, Капитан Андреево-Капъкуле, Малко Търново. Изключение се позволява за тежкотоварни коли, транспортни средства със специфичен режим на придвижване или пренасящи хора, които се нуждаят от лекуване, както и коли, изпълняващи филантропични задачи.

От през днешния ден стартира свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, който поради ковид ще премине без обичайното пътешестване на хиляди изселници от Турция към България. В прилежащата страна до 26 април работят съществени ограничавания, като Истанбул и още 30 града са под карантина с тотална възбрана за излизане на открито.

По-рано през днешния ден министърът на външните работи Екатерина Захариева прикани българските мюсюлмани да не пътуват до Турция за Рамазан, като посочи ограниченията против ковид в Турция като слагане под 14-дневна карантина на всички, идващи от страни със болест.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР