От полицията съобщиха, че чужденецът, който е шофирал лек автомобил

...
От полицията съобщиха, че чужденецът, който е шофирал лек автомобил
Коментари Харесай

България В Шок. Погребват Заедно 5-Годишната Йоана, Брат Й Ники И Техните Баба И Дядо

От полицията оповестиха, че чужденецът, който е карал лек автомобил БМВ, е навлязъл в насрещното придвижване, блъснал е колата, в която са пътували семейство Славови и тя се е самозапалила.

Виктор Кулчу е със статут на непрекъснато пребиваващ в България. В нощта на злополуката е възнамерявал да замине за Украйна, където живеят брачната половинка му и 8-месечното им бебе. Взетите проби за алкохол и опиати на младия мъж са негативни.

Бившият миньор Николай, брачната половинка му Татяна и внуците им - 5-годишната Йоана и 15-годишният Николай са пътували от Лясковец към Шивачево. Загиналите съпрузи са родители на бащата на двете деца. В последно време той бил разграничен със брачната половинка си. Тя си отишла в Лясковец дружно с дребното момиченце, а внукът Николай останал в Шивачево. В огромна част от времето си той бил с баба си и дядо си, защото татко му е водач на ТИР и постоянно пътувал в Гърция, описаха локални хора. Въпреки че родителите на децата били разграничени, те запазили положителни връзки. Много постоянно братчето и сестричето прекарвали дружно уикендите. По тази причина в петък дядото и бабата пътували до Лясковец, с цел да вземат и заведат Йоана в Шивачево.

Погребението на четиримата ще е на следващия ден. Почерненият татко на децата поискал всички да са дружно, както дружно са посрещнали и гибелта.

Виновният водач пък през днешния ден получи обвиняване и застана пред Окръжния съд в Стара Загора, където при закрити врата бе гледана мярката му за неотклонение. В правосъдната зала на арестувания бе обезпечен преводач от съветски език, въпреки че по генезис той е бесарабски българин и схваща български език. Служебният юрист на Кулчу - Николай Господинов съобщи, че на този стадий клиентът му се възползвал от правото си да не дава пояснения.

По думите на бранителя, след удара украинецът се опитал да гаси запалилото се " Ауди " с пожарогасителя на своята кола, само че автомобилът с пасажерите от Шивачево избухнал и се възпламенил, което направило задачата на чужденеца невъзможна. При удара Виктор Кулчу получил контузия на гърдите и на десния крайник, само че след обзор в казанлъшката болница бил освободен от лекарите.

Чужденецът може да апелира мярката си за неотклонение, която не е дефинитивна.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР