От пожара в гората над Карлово са обхванати между 80

...
От пожара в гората над Карлово са обхванати между 80
Коментари Харесай

Над 100 дка гора гори край Карлово! Изпращат армията

От пожара в гората над Карлово са обхванати сред 80 и 100 декара горада. Това разгласи комисар Тошко Бързилов, шеф „ Национален действен център “ на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, представен от " Фокус ".

Пожарът гори от късните часове на събота, като поради бятъра огънят се ускорява.

„ Вятър има, само че сега е удобен – обясни Бързилов. -  Няма заплаха за развиване на пожара на огромни територии. Целта ни ще бъде през днешния ден да го спрем, с цел да не се развие.

Създадена е организация за своевременното локализиране на пожара. Очакваме всеки миг да бъде изпратено и модулно формирование на армията, което да се включи в гасенето. Няма заплаха за популацията, обстановката е естествена.

Пожарът се развива в смесена гора, низово. Създадена е нужната организация. Изпратени са сили и средства от Районната работа на пожарната в Карлово, в допълнение и от службата в Хисаря. Създадена е организация с горските стопанства за включване на още спомагателни сили и средства, с хора от службите в Карлово и Хисаря, както и от Национален парк „ Централен Балкан “.

 

/ПИК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР