От пловдивската полиция е създадена организация за опазване на обществения

...
От пловдивската полиция е създадена организация за опазване на обществения
Коментари Харесай

Полицията готви специални изненади за нарушителите на...

От пловдивската полиция е основана организация за запазване на публичния ред и организация на движенето по отношение на честванията за Шести септември и всички културни събития съпътстващи формалния празник. Това съобщи на брифинг преди минути шефът на отдел " Охранителна полиция " комисар Венелин Младенов.

Във връзка с ВИП гостите, които ще бъдат на площад Съединение, в региона ще бъде ориентиран голям полицейски запас и няма да бъдат допускани лица в нетрезво положение, с нападателно държание, обемист багаж и предмети, огнестрелни оръжия или стъклени бутилки. Тази хора ще бъдат извеждани.

Движението ще бъде лимитирано от бул. „ Цар Борис III – Обединител “ до бул. „ Руски “ във времето от 9:30 до 13:00 часа (във връзка с маратоните) и от 18:00 до 22:00 часа (заради тържествената заря-проверка).

„ За задачата кметът е издал нужните заповеди за организация на трафика на територията на общината по време на празника. Има редица събития, които са в проведени от фондация „ Пловдив 2019 “ или културния календар на общината “, съобщи заместник-кметът на Пловдив по публичен ред Йордан Ставрев, който благодари на пловдивската полиция за оказването на подпомагане.

Като най-атрактивни събития той изтъка обичайния крос от град Съединение до площад Съединение, Въсзтановката на събитията от шести септември на площад Централен и зарята на площад Съединение.

От КАТ обаче ни поучават да внимаваме, в случай че използваме персоналния си автомобил, с цел да стигнем до тези събития.

„ Искаме да поканим всички живущи и хората, които са паркирали своите коли покрай мероприятията да създадат всичко допустимо краткотрайно да ги реалокират. Ще бъдат подхванати ограничения за тези от тях, които основават причина за заплаха или подозрение “, безапелационен бе инсп. Ботьо Гиргинов от бранш " Пътна полиция ".

Той разясни, че ще има екипи на КАТ на всички входове и изходи на града, огромните пътища и Автомагистрала „ Тракия “, като ще бъдат впрегнати всички налични средства, с цел да се управлява трафикът. Основен акцент в инспекциите ще бъде шофирането след приложимост на алкохол или опиати, както и превишаването на скоростта. На водачите ще бъдат връчвани и неполучени фишове или наказателни пстановления.

„ При определяне на нарушавания на ЗДвП или други, които основават действителен риск от ПТП или нарушаване на публичния ред, полицията ще се намесва неотложно и ще се употребяват всички вероятни полицейски сили “, съобщи Гиргинов.

Той акцентира, че от началото на годината в региона са станали 552 произшествия с 44 починали и 723 ранени.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР