От ПГ на ГЕРБ внесохме законопроект за изменение и допълнение

...
От ПГ на ГЕРБ внесохме законопроект за изменение и допълнение
Коментари Харесай

ГЕРБ с нови мерки за облекчаване на административната тежест за бизнеса

От ПГ на ГЕРБ внесохме законопроект за изменение и допълнение в Закона за комерсиалния указател и за Регистъра на юридически лица с нестопанска цел. Това съобщи на брифинг в Народното събрание ръководителят на правната комисия и депутат от ГЕРБ Анна Александрова.

,,Причината е нуждата от понижаване на административната тежест върху бизнеса и основаването на законови предпоставки за въвеждането на централизираната административна осведомителна система (ЦАИС) и единна входна точка за подаване на годишните финансови доклади. В момента една и съща информация се дава по няколко пъти на няколко институции'', добави още тя.

,,Една от най-често употребяваните услуги от бизнеса е подаването на финансови доклади. На този стадий това се случва към разнообразни институции – Национална агенция за приходите, Национален статистически институт и към Агенцията по вписванията. Това, което вършим сега, е облекчение на административна тежест за бизнеса, тъй като с въвеждането на единната точка за подаване на доклада ще създадем по този начин, че с едно влизане в избран програмен продукт ще се подават нужната информация и тя ще се разпределя сред обособените институции. По този метод ще се спестят време, запаси и административни разходи'', стана ясно още на брифинга
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР