От ПГ на Български възход (БВ) поставиха във фокуса на

...
От ПГ на Български възход (БВ) поставиха във фокуса на
Коментари Харесай

ГЕРБ се срещна с „Български възход“ - намериха ли допирни точки

От ПГ на " Български напредък " (БВ) сложиха във фокуса на диалозите си с ГЕРБ-СДС съставянето на постоянно държавно управление. Двете обединения се срещнаха в Народното събрание по самодейност на първата политическа мощ, която ще получи и първия изследователски мандат за кабинет. Срещата е от поредицата, които ГЕРБ-СДС инициира с парламентарните групи в Народното събрание (НС).

По думите на Десислава Атанасова държавно управление на малцинството би могло да бъде определено предвид на поръчките на някои политически сили, само че няма да бъде никога стабилно, продължително. Затова и ГЕРБ-СДС, като политическата мощ, която първа ще получи мандата за кабинет, търсят консенсус по разнообразни политики и цели, които да подсигуряват, че болшинство ще стои зад избрани решения. Тя означи, че откогато работи 48-ото Народно събрание, макар опълчването на политическите групи, има метод и късмет за конструктивизъм и взимане на решения. Доказахме, че по тематики от публичен интерес можем да възпроизведем решения, включително и с конституционни болшинства, напомни ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС. Атанасова увери, че са подготвени обществено да дебатират по програмата си за ръководство. Имаме и антикризисна стратегия, която в огромната си част към този момент сме осъществили, уверени сме, че инфлацията е освен привнесена, а на първо място е неовладяна поради цените на енергоизточниците, уточни тя.

Основната тематика, която визира обществото, е за сформиране на постоянно държавно управление, оттова нататък към този момент можем да приказваме по всички останали тематики, разяснява Надежда Самарджиева от " Български напредък ", заместник-председател на Народното събрание. Категорично считаме, че би трябвало да бъдат направени всички вероятни опити да се образува подобен кабинет и надлежно той да гласоподава бюджет, съобщи тя. И добави, че БВ би подкрепил оферти на ГЕРБ-СДС във връзка с бюджета, що се отнася до това да бъде по-стегнат, разноските да подхождат на приходите, дефицитът да не надвишава три %, да има ясно разграничение на обществено слаби и обществено небогати, т.е помощите да не са " на калпак ". Фокус за парламентарната група и партията са също междинният и дребен бизнес. От групировката държат последователно да стартира да се постанова концепцията за закостенял протекционизъм във връзка с националния бизнес. От политическата мощ приветстват препоръчаните от ГЕРБ-СДС ограничения в бранш " енергетика ".

Съставянето на работещ кабинет ще ни даде работещ парламент, считат още от " Български напредък ". Според тях болшинството и кабинетът не са самоцел, тъй като би трябвало да се оправим с рецесиите - сега и средносрочни, и от тази позиция един от целите е присъединение към еврозоната. Ние сме в обстановка, в която чакаме да получим необятна социална поддръжка за еврозоната, само че всеки въпрос, който касае финансов преход за хората, е въпрос на доверие и отговорност, безапелационни са представителите на БВ.
Бюджет в пленарната зала сега не е добре да се внася, защото има риск от наддаване, което ще разиграят партиите, разяснява Виолета Комитова (БВ). По думите ѝ той би трябвало да се прави от постоянно държавно управление, с цел да може то да си го извършва. Тя изиска ГЕРБ-СДС да поддържа техните оферти, свързани с финансовите разноски - да не се дават пари за планове на хартия, а против подготвени планове.

Основният аршин за стопански напредък са вложения, не отхвърлям, че би трябвало да уточняваме вложенията на страната, само че не би трябвало и да решаваме казуса с недостига единствено с ограничение на финансовите разноски, на собствен ред изясни Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС. Той се разгласи за непоколебим надзор на обществените финанси.

Двете политически сили се схванаха да продължат срещите между тях по секторни политики като опазване на здравето, обществена политика, обществени финанси, правораздаване, Плана за възобновяване и резистентност, европроектите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР