От петък в Уелс ще бъде въведена пълна карантина за

...
От петък в Уелс ще бъде въведена пълна карантина за
Коментари Харесай

Втора вълна! Уелс налага пълна карантина за две седмици

От петък в Уелс ще бъде въведена цялостна карантина за малко повече от две седмици. Всяка една от съставните елементи на Обединеното кралство – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, следва своя политика в битката с Covid-19, напомня кореспондентът на БНР на Острова.

Първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд разгласи мярката, която планува хората да останат по домовете си, а пъбовете, заведенията за хранене и второстепенните магазини да бъдат затворени:

„ Знаем, че в случай че не действаме в този момент, пандемията ще продължава да набира скорост и има напълно действителен риск нашето национално опазване на здравето да бъде претрупано и затруднено “.

Събиранията на хора отвън фамилния кръг вкъщи и на открито също ще бъдат неразрешени.

Основните учебни заведения ще отворят след едноседмичната есенна почивка, съвпадаща с началото на карантината. По-долните класове в междинното обучение също ще възобновят занятията.

Университетите в Уелс ще продължат да търсят баланс сред присъственото образование и занятията онлайн.

Уелското държавно управление отпусна пакет от 300 милиона паунда в поддръжка на бизнеса.

Карантината ще бъде в действие от 23 октомври до 9 ноември. Подобна, само че четириседмична карантина, към този момент е наложена в Северна Ирландия.

В Англия е мощ скица от локални карантини на три степени, която провокира доста несъгласия. Някои локални ръководители отхвърлят да одобряват налагане на карантини от по-високи степени в техните общини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР