От петък учениците от 5 до 12 клас в София

...
От петък учениците от 5 до 12 клас в София
Коментари Харесай

Големите ученици в София минават онлайн, ресторантите обаче ще работят


От петък учениците от 5 до 12 клас в София още веднъж минават към онлайн образование най-малко за две седмици. Въпреки че някои от тях не са влизали в клас повече от 30 дни от началото на образователната година. Решението е на спешния регионален щаб, а бе препоръчано като мярка против разпространяването на ковид от кмета ЙорданкаФандъкова. В същото време обаче щабът оставя работещи заведения за хранене и кафенета, фитнеси и молове.Единствената нова мярка към тях е, че ще работят до 22.00 часа, а не както бе до момента – до 23.00 часа.

Има предложение от шефа на столичното РЗИ доктор Данчо Пенчев да се ограничи визитата в огромните търговски центрове и във фитнесите. Тази мярка обаче към този момент не се вкарва.

За сметка на това обаче се прекратява присъственото образование във висшите учебни заведения и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на деяние на тези ограничения все още е двуседмичен – от 12 до 26 март.

Кметът Фандъкова заяви, че не престават инспекциите за съблюдаване на ограниченията в огромните търговски обекти, в заведенията за хранене и в заведенията, както и в градския превоз.

Щабът предлага на работодателите да се насочат към организация с работа от у дома или на смени, където е допустимо.

В домовете за обществени услуги на територията на Столична община се не разрешават визитите на външни лица.

На територията на Столична община се не разрешава провеждането на проведени екскурзии, фестивали и събори, при които се възнамерява събиране на огромен брой хора навън.

Софийският действен щаб предлага на министъра на образованието да измести датите за училищен надпревари и олимпиади, които са обмисляне за месец март, включително и пролетните математически надпревари, планувани за края на месеца.

По последни данни София мина прагът от 500 болни на 100 хиляди души. Притеснителен е фактът, че междинната възраст на инфектираните с COVID-19 продължава да спада, като към днешна дата е 51 години, разяснява Йорданка Фандъкова.

Чувствително се усилва и натискът към здравната система – за 14 дни общият брой на приетите в болница набъбна с 645 души. С 30% се усилват позвъняванията към Спешна помощ за случаи с ковид.

По данни на Столичната здравна ревизия общият брой на имунизираните жители на територията на Столична община е над 86 хиляди души.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР