От парламентарната група на ГЕРБ внасят Закон за изменение и

...
От парламентарната група на ГЕРБ внасят Закон за изменение и
Коментари Харесай

ГЕРБ предлагат да се въведе карта на българина

От парламентарната група на ГЕРБ внасят Закон за изменение и допълнение на Закона за персоналните документи. Със законопроекта се планува основаването на карта на българите от диаспората в Украйна , с която да могат да се усещат равни с българските жители, да остават в родината и да се употребяват с правата си.

На трибунка в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков съобщи, че страната е връхлетяна от поредност рецесии - икономическа, енергийна, обществена и рецесията с бежанците. Управляващото болшинство няма законодателни визии и стратегия по какъв начин да се оправи с рецесиите, разкритикува Чолаков.

Страната се намира във форсмажор и съгласно ГЕРБ Народното събрание би трябвало да преглежда законопроекти, които позволяват проблемите, пред които е изправено обществото . Предложихме цялостен Закон за доброволчеството, само че нямало организация, правилник и поддръжка от страната за него, подсети депутатът.

Мануил Манев добави, че както има карта на непрекъснато пребиваващи лица, би трябвало да има и карта на българите от диаспората. Трябва да се попълни декларация за принадлежност към българската общественост и да се покажат познания по български език, с цел да се откри, че принадлежат към диаспората, изясни Манев за критериите за картата на българина.

Картата на българина дава съвсем всички права на територията на България , увери Манев.

" Надявам се откровено сътрудниците от всички парламентарни групи да поддържат законопроектът. Той няма нищо друго с изключение на грижа за хората с българско съзнание, живеещи в чужбина. Това е голямата ми вяра на мен и на сътрудниците, които го внасяме през днешния ден ", акцентира Манев.

Картата на българите на ГЕРБ не е същата като тази на Вътрешна македонска революционна организация, които също предложили подобен законопроек т преди време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР