От парламентарната група на "БСП за България" поискаха изслушване на

...
От парламентарната група на "БСП за България" поискаха изслушване на
Коментари Харесай

Депутатите ще изслушат шефа на ИАЛ

От парламентарната група на "БСП за България " желаеха чуване на изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ), с цел да изясни за неразрешените за продажба и потребление 62 медикамента за хипертония.

Според проф. Георги Михайлов има основано съществено напрежение в ДКЦ-та и пред кабинетите на кардиолозите след оповестената възбрана на препаратите за високо кръвно. Това заболяване в България визира 160 хиляди души, напомни лекарят от левицата. По думите му в някои аптеки има още неизтеглени партиди на неразрешените медикаменти, които са китайско произвеждане. Не се яви нито един сериозен фактор, нито шеф на организацията по медикаментите, който да даде информация, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се съгласи с причините му. Абсолютно е належащо да изслушаме госпожа Асена Стоименова и ще я поканим, сподели тя, като се ангажира Народно събрание да влезе по отношение на шефката лекарствената организация. Наистина казусът е сериозен и би трябвало да имаме информация какво се случва с тези медикаменти, безапелационна беше Караянчева.

Малко по-късно Караянчева прочете известие от проф. Стоименова, в което тя оповестява, че е възпрепядствена да се яви в Народното събрание и цялата информация по тематиката е качена на уеб страницата на ИАЛ. Това е неприемливо отношение към Народното събрание. Уведомете госпожа Стоименова, че я призоваваме по правилника за работа на Народното събрание и тя е задължена да се яви, ядоса се Караянчева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР