От отколешни противници на политическата и историческата сцена България и

...
От отколешни противници на политическата и историческата сцена България и
Коментари Харесай

Журналист: Прегръщаме се с Гърция и ставаме икономически тигри на Балканите

От отколешни съперници на политическата и историческата сцена България и Гърция се трансформират в обща икономическа зона. Те са като балкански мотор, сходно на Германия и Франция, които са европейки подобен.

На това мнение е журналистът Иван Петрински. По неговите думи връзките сред прилежащите страни в никакъв случай не са били толкоз положителни, само че те не биха били такива, в случай че страните не бяха дружно в Европейския съюз.

Що се отнася до връзките на страните на фона на спора сред Гърция и Турция, той не счита, че това ще повлияе на партньорството сред София и Атина.

"Турция пробва да се намеси в цялата тази обстановка на фона на това, че Израел, Гърция и Кипър експлоатират добре газовите залежи ", показва той в изявление за BloombergTV България.

Иван Петрински засяга разногласието сред Гърция и Турция във връзка с газовите залежи в Егейско море.

"България не рискува да скапе връзките с Гърция. Турция пък е в прелестни връзки с Германия.

От страна на всички западни страни имаше ясни знаци, че нито Европа, нито НАТО са съгласни с реакциите на Турция с газовите сондажи ", изяснява журналистът и прибавя:

"Гърция постоянно е преувеличавала всеки един вероятен проблем и е получавала великодушна помощ от Европейски Съюз на всички фронтове под всякаква форма. ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР