От осмия път общинарите в София избраха председател. На поста

...
От осмия път общинарите в София избраха председател. На поста
Коментари Харесай

От осмия път: Столичният общински съвет избра председател

О т осмия път общинарите в София избраха ръководител. На поста застава Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС, който получи поддръжката на 47 свои сътрудници.

На предишното съвещание той получи едвам 26 гласа. Той е бил претендент за евродепутат от листите на Вътрешна македонска революционна организация през 2019 година

„ Ще подкрепим Цветомир Петров, с цел да може СОС да проработи. Нямаме ангажименти за комисии ”, съобщи пред гласуването Вили Лилков от " Синя София ", който беше в основата на прегорените диалози.

По думите на сътрудниците му изборът е краткотраен – до месец юли, когато завършва политическият сезон.

„ Наречете го тестов, карантинен, изпитателен интервал с концепцията да стартира работата на Общинския съвет ”, сподели Карлос Контрера, представен от

Той отхвърли постът да е ротационен. Няма обединения, акцентира общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация. Контрера дефинира съглашението като „ административно превъзмогване на спънка ”.



От „ Възраждане ” подчертаха, че макар поддръжката, която ще дадат, остават твърда съпротива в СОС.

Решението се оказа тежко за Българска социалистическа партия . В Народното събрание Корнелия Нинова прикани общинските съветници да не поддържат избора за ръководител. Те обаче взеха решение да не послушат партийния си водач. „ Градът е в спешно положение ”, твърди Иван Таков от Българска социалистическа партия.

„ Изборите ни отредиха място на съпротива в СОС. Ние ще сме такава, само че хвърлянето на града в безпорядък и носенето на безнаказаност в администрацията поради неналичието на ръководител буди терзание, че София остава в безвремие ”, сподели Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС.

Общинският консултант обаче акцентира, че съглашението не значи, че от партията на Бойко Борисов дават политическа поддръжка за ПП-ДБ-СС.

„ С днешното решение демонстрираме изключителна отговорност, макар алените линии, които всички партии са начертали. Благодарим за това ”, сподели Борис Бонев от ПП-ДБ-СС.

В залата Деян Николов от " Възраждане " и здигна за ръководител на СОС Емил Димитров, а Има Такъв Народ - Пламен Данаилов. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР