От осигурените около 150 млн. лева за големия ВиК проект

...
От осигурените около 150 млн. лева за големия ВиК проект
Коментари Харесай

Министър Цеков призова за търпение и стоицизъм при ВиК ремонтите във Варна и областта

От обезпечените към 150 млн. лв. за огромния ВиК план във Варна в първа фаза са осъществени към 55 млн. лв.. За втора фаза остават над 70 млн. лв., които би трябвало да бъдат довършени до края на 2026 година. Това е целево финансиране за замяна на канализация, тръбопровод и създаване на пречиствателни уреди в региона, сподели изпълнителният шеф на „ Български ВиК Холдинг “ инж. Лозко Лозев след работна среща с министърът на районното развиване Андрей Цеков, кмета на града Благомир Коцев и регионалния шеф Андрияна Андреева, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Няма щастливи хора там, където се прави воден план. Човешко е да ценим водата единствено тогава, когато спре да тече от чешмата. През Другото време не си даваме сметка какво е нужно, с цел да доближава тази вода до нас. Един воден план допуска разкопани мръсни улици, затворени улици и стеснение. Призовавам жителите към самообладание и издръжливост. Тези неудобства са неизбежни и за тях не е отговорна Общината и възложителят. Понякога са отговорни изпълнителите, когато не си почистват камионите и замърсяват улиците. Изключително значимо е жителите да са предизвестени в точния момент за всички неудобства и да не се подценява нито един сигнал за непочистване на камиони или неоповестено прекъсване на водата “, сподели Цеков.
Инж. Лозев съобщи, че се надява на добра връзка сред ВиК – Варна и Общината, с цел да не се пречи на летния сезон и в това време да не се получават забавяния.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР