От Окръжна прокуратура – Габрово съобщиха, че 43-годишният С.А. е

...
От Окръжна прокуратура – Габрово съобщиха, че 43-годишният С.А. е
Коментари Харесай

20 години затвор за убийство на 46-годишна жена, извършено по особено мъчителен начин

От Окръжна прокуратура – Габрово оповестиха, че 43-годишният С.А. е приет за отговорен за това, че на 18/19.08.2022 година, в къща в кв. „ Горни Бакойци “ в Габрово съзнателно умъртвил 46-годишната И.С., с която съжителствал, като убийството е осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод и с особена свирепост.

Деянието му е осъществено посредством нанасяне на голям брой удари с и върху твърди тъпи предмети, с юмруци, ритници и с патерица, по главата, лицето и тялото ѝи със мощно притискане с ръце на шията ѝ, вследствие на което на потърпевшата била породена черепно-мозъчна контузия в комбиниране с утежняващи фактори – породена тежка шийна контузия и кръвозагуба. Престъплението е осъществено по изключително непосилен метод за нея, защото гибелта ѝ е настъпила последователно, постепенно и с дълга мъка.

За посоченото закононарушение, квалифицирано по член 116 алинея 1 т. 6 предл. второ и трето във вр. с член 115 от Наказателен кодекс, на С.А. е наложено наказване в размер на 20 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.

По отношение на подсъдимияе взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ в хода на досъдебното произвеждане.

Присъдата предстои на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР