От общо 724 служители на щат, само 9 не са

...
От общо 724 служители на щат, само 9 не са
Коментари Харесай

724 синоптици бягат от БАН и се прехвърлят в МОН

От общо 724 чиновници на щат, единствено 9 не са декларирали предпочитание да останат в системата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) след излизането му от Българската академия на науките (БАН).

Това сподели пред Фокус изпълняващият длъжността шеф на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Пламен Нинов по отношение на решението на Академията да сътвори Институт за проучвания на климата, атмосферата и водите на мястото на Национален институт по метеорология и хидрология.

" Единият от тези 9 девет души е в неплатен отпуск и от няколко години работи в Италия. Става въпрос за 8 индивида, 6 от които са в София, а другите двама - в Пловдив и Бургас, не са декларирали предпочитание да работят в Института. Това са напълно малцина хора. От тях има три хабилитирани лица. Това, което беше обявено в Народното събрание за 15 хабилитирани лица, декларирали предпочитание да останат в Българска академия на науките, не е правилно " сподели той.

Според проф. Пламен Нинов в оставащите дни до края на годината от Българска академия на науките се пробват да вземат част от имуществото на Института, а точно остарялата постройка на Национален институт по метеорология и хидрология. По думите му протичащото се след решението на Българска академия на науките на Национален институт по метеорология и хидрология не кореспондира с решението на Народното събрание. Той сподели още, че все пак Национален институт по метеорология и хидрология ще продължи работата си по проект и даже има за цел да разшири активността си.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР