От Община Павликени завеждат иск срещу немски инвеститор. От администрацията

...
От Община Павликени завеждат иск срещу немски инвеститор. От администрацията
Коментари Харесай

Община Павликени разваля договор с немски инвеститор

От Община Павликени завеждат иск против немски вложител. От администрацията желаят от " Лигнум Холдинг " да върнат 464 декара земеделска земя и да платят над 23 хиляди лв., които холдингът дължи за арендни вноски. Вноските не са плащани през последните две икономически години, заяви БНР.

Германският вложител е взел под аренда земеделска земя в село Сломер за 25 години. Договорът е подписан преди 5 години с община Павликени, която отдава под аренда на 464 дка земеделска земя в село Сломер за 25 години.

Компанията се задължава да заплаща годишно на Общината по 11 622 лв. или по 25 лв. на декар. Това е три пъти по-скъпо от пазарните цени тогава.

Арендаторът се задължава да засади и отглежда на общинската земя скъпа дървесина, да сътвори работни места и да влага близо 1,9 милиона лв.. Плащанията стопират след първите две икономически години, работните места за закрити, залесена е част от земята.

Заради неплащане на арендните вноски в Свищов също към този момент прекратиха контракта с немския вложител, който ползваше 1200 декара общинска земя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР