От няколко дни в интернет се рекламира сайта onnovost.com, който

...
От няколко дни в интернет се рекламира сайта onnovost.com, който
Коментари Харесай

Фалшив сайт за надомна работа се рекламира усилено у нас

От няколко дни в интернет се популяризира уеб страницата onnovost.com, който дава обещание лесни приходи против четене на вести, осведоми Questona

Седите си у дома, цъкате си на преносимия компютър и получавате по 5 лева за всяка отворена вест.

Сайтът се промотира много нападателно. Пуснат е като разгласи за надомна работа, в мнения под публикации, като тематики в известни конгреси (bg-mamma, къде другаде). Аз разбрах за него от четец на блога, съгласно който нещо с този уебсайт не е наред.

Направих инспекция и мога да потвърдя, че нищо не е наред.

Този уебсайт е цялостна машинация. От него няма да спечелите пари, най-вече да докарате на притежателя му някой лев в допълнение.
Какъв е „ бизнес модела “
Да стартираме с механизма, по който оnnovost.com дава обещание да ви направи богати.

Сайтът твърди, че заплаща по 5 лева за всяка отворена публикация. Правите си профил в него и когато по сметката ви се съберат най-малко 1600 лева, можете да изтеглите събраната сума.

Освен това можете да „ печелите “ и като афилиейт сътрудник. Публикувате връзка към уеб страницата и получавате 75 лева за всеки новорегистрирал се през тази връзка, плюс 5% от неговите приходи от уеб страницата.

Звучи прекомерно хубаво, с цел да е истина, нали? И сте изцяло прави.
Кой е притежателят
Никъде на уеб страницата не е написано кой е неговият притежател. Няма име на компания, име на шеф, адрес на ръководство, адрес за преписка, телефони за контакт, нищо.

Единствената налична информация е, че домейнът onnovost.com е регистриран на 20 октомври 2019 (9 дни преди публикуването на тази статия).

Дори единствено това е задоволително, с цел да се усъмни човек. Анонимен уебсайт на по-малко от две седмици, който дава обещание високи приходи против четене на вести?

Публикуването на информация за собствеността е наложително изискване за комерсиалните сдружения.

Дори Ружа Игнатова и нейната OneCoin се бяха постарали да записват компании и фондации, с цел да наподобява всичко законно.
Какво предлага onnovost.com
След като се регистрирате, можете непосредствено да започнете да отваряте вести. Менюто наподобява по този начин:

Когато „ получите “ пари по сметката, можете да разгледате салдото си, както и да въведете нужните данни, с цел да си „ получите “ заработеното.

Полетата за въвеждане на данни обаче наподобяват повече от необичайно.

Можете да избирате сред 4 платежни системи, само че има единствено едно поле за въвеждане на данни. Изглежда, че няма никакво значение дали ще въведете имейл адрес (ако сте с PayPal), номер на банкова сметка или адреса на отрезвителното в квартала.

Другите полета са за редактиране на име и промяна на паролата. Не е посочено за каква ключова дума става въпрос, само че се допуска, че е тази за акаунта ви в onnovost.com.

Обикновено тук би трябвало да ви светне алената лампа. Това наподобява като типичен фишинг уебсайт. И в множеството случаи ще сте прави.

Проверих изходния код на страницата и не открих нищо. Бутонът „ Редактиране “ не задейства PHP скрипт или нещо сходно, както нормално работи една фишинг страница. Там просто има бутони и полета, които нищо не вършат.

Изглежда, че главната функционалност на onnovost.com е да притегля нови клиенти, които цъкат върху новините и по този начин да генерират трафик за притежателя на уеб страницата.

Все отново не изключвам разновидността той да работи и като фишинг страница и да събира имейли и пароли, които по-късно могат да бъдат продадени на незаконните пазари за данни.
Заключение
Ако се надявате да изкарате малко джобни от оnnovost.com, ще би трябвало да ви отчайвам. Сайтът има всички характерности на машинация. Дори и да не ви навреди, той сигурно няма да ви донесе изгоди.

Не си губете времето с него.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР