От няколко дни Търговище е в така наречената „Червена зона

...
От няколко дни Търговище е в така наречената „Червена зона
Коментари Харесай

Кметът на община Търговище с апел: Поне за 10 дни си стойте в къщи и спазвайте мерките

От няколко дни Търговище е в по този начин наречената „ Червена зона " поради внезапното повишаване на болните и инфектираните с ковид. Регистрирани са нови 45 случая. В трите лечебни заведения в района - Търговище, Попово и Омуртаг избраните кревати са изчерпани.
" Необходими са незабавни ограничения, в търговишката болница има 10 кревати в отлението по Анестезиология, в МБАЛ " Омуртаг " имат 33 кревати във вътрешно отеделение, министърът им дефинира 10 кревати за заболели с ковид, 17 пациенти има настанени, а още 4- ма чакат даим излезе теста. В болничното заведение в Попово при 34 кревати, министърът е определил 19 за лекуване на ковид. Те желаеха да им бъдат увеличени леглата с още 10, тъй като им се усилват пациентите " - това разяснява в " Преди всички " доктор Мариян Кючуков, шеф на РЗИ - Търговище. " Необходимо е да се вземат съществени ограничения " - безапелационен е доктор Кючуков.

Лекарите и целия медицински личен състав са извънредно преуморени, напущат и двамата инфекционисти в болничното заведение в Търговище.

В болничното заведение в Търговище е открита дарителска сметка за закупуване на PCR проби.

Вече втори ден са затворени за стерилизация две от най-големите учебни заведения, а образованието се прави онлайн, изясни шефът на Първо Средно учебно заведение Севдалина Зафирова: " Имаме инфектирани 7 учители с позитивни PCR-тестове, трима възпитаници. Имаме три паралелки, които са в карантина ".

" Засега не е обсъждана вероятността от понеделник всички учебни заведения да преминат на отдалечено образование ", сподели в " Преди всички " регионалният шеф " Митко Стайков. " Нещата в лечебните заведения в региона са на сериозен най-малко " - уточни в " Преди всички " регионалният шеф Панайот Димитров. " Здравната система е претрупана. Трябва да се вършат непрекъснати инспекции съблюдават ли се ограниченията.

Искам да насочва зов към хората - да не се посещат нощни заведения, да не се събират на огромни групи и да се лимитират най-малко за две седмици фамилните тържества, тъй като по този начин се заразяват хората " - разясни в " Преди всички " кметът на общината Дарин Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР