От няколко дни се разпространяват сюрреалистични поразителни кадри от испанския

...
От няколко дни се разпространяват сюрреалистични поразителни кадри от испанския
Коментари Харесай

Вулканът в Ла Палма остави над 7000 души без покрив и унищож...

От няколко дни се популяризират сюрреалистични поразителни фрагменти от испанския остров Ла Палма, направени от португалския фотограф Емилио Моренати, където вулканът Cumbre Vieja изригва повече от два месеца.

Изображенията демонстрират домове, детски площадки и даже гробове, напълно покрити с пепел.



Вулканът, който изригна на 19 септември, към този момент не демонстрира признаци да затихне скоро. Той унищожи над 2000 здания, а над 7000 души бяха принудени да изоставен домовете си.

Испанското държавно управление даде обещание 225 милиона евро за помощ, с цел да помогне на жителите на острова.

Скорошното вулканично изригване на Ла Палма е първото от 1971 година Там живеят към 85 000 души, а самият остров е част от архипелага на Канарските острови край Северозападна Африка.

Напрежението да не се знае дали постепенно движещата се разтопена канара в последна сметка ще погребе домовете им, земеделските земи и бизнеса им оказва въздействие върху локалните хора.

„ Вече има известна степен на отчаяние и обезсърчение, до момента в който чакаме вулканът да утихне “, сподели кметът на Тазакорте Хуан Мигел Родригес.

Вулканичната пепел може да повреди дихателните пътища, белите дробове и очите на хората. Местното държавно управление прикани жителите в засегнатите региони да заобикалят да излизат на открито и да го вършат единствено с маски и очила.

Експертите споделиха, че е мъчно да се даде прогноза по кое време ще утихне вулканът, защото лава, пепел и газове, които излизат на повърхността, са отражение на комплицирана геоложка активност, протичаща се надълбоко в земята и надалеч от обсега на наличните сега технологии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР