От НС Защита информират, че в четвъртък продължават протестните им

...
От НС Защита информират, че в четвъртък продължават протестните им
Коментари Харесай

Медици се разграничиха от протеста на шофьорите на линейки, ето защо

От Народно събрание " Защита " осведомят, че в четвъртък не престават протестните им дейности. Добавиха, че идната седмица ще бъдат блокирани булеварди и автомагистрали в страна, в случай че не бъдат изпълнени всички техни претенции. А точно нарастване на заплатите, само че по прецизен принцип - за водачите нарастване с 600 лева, за лекарски помощник с 500 лева, за лекари с 400 лева, за парамедици с 350 лева, за мед. сестри с 330 лева, а за санитарите със 150 лева

От Националната асоциация на работещите в Спешната здравна помощ се разграничиха от митингите на профсъюз " Защита ". Росица Палешникова, ръководител на Медицинската федерация към КТ " Подкрепа " разяснява тематиката пред NOVA.

" Исканията са преквалифицирани по този начин, че водачите са ощетени, а в действителност тези нараствания се дават поради инфлацията – 22%. Думите на господин Митов са, че тези проценти няма да бъдат получени от всички чиновници, че тези проценти няма да бъдат в цялостния си размер. Всичко това са неистини ", съобщи Палешникова.

Позицията на КТ " Подкрепа " по отношение на нарастването на заплатите, Палешникова заключи по този начин: " Еднакво като % върху главната заплата на безусловно всички. Това нарастване са дава като отплата на инфлацията, а не тъй като водачите желаят нарастване. Това би трябвало да бъде разбрано доста добре ", уточни тя.

" След това нарастване от 22% ще бъде събран още веднъж Тристранният съвет и ще бъдат стартирани договаряния за нов браншови групов контракт, в който ще бъдат компенсирани шофьорите ", сподели ръководителят на Медицинската федерация към КТ " Подкрепа " и добави, че са пробвали да споделят със профсъюз " Защита ", само че за в този момент няма триумф.

Припомняме, че от Народно събрание " Защита " възобновиха митингите за по-високи заплати по-рано. Те разпънаха палатки пред Министерския съвет и Здравното министерство. От синдиката смятат, че все още спомагателните средства, отпуснати от Народното събрание, не са разпределени заслужено в ЦСМП и не престават да упорстват за отмерено систематизиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР