От Нова Зеландия възнегодуваха срещу Реджеп Ердоган, който използва видеозаписа

...
От Нова Зеландия възнегодуваха срещу Реджеп Ердоган, който използва видеозаписа
Коментари Харесай

Нова Зеландия нападна Ердоган заради показване на кървавия терористичен запис

От Нова Зеландия възнегодуваха против Реджеп Ердоган, който употребява видеозаписа на терориста от Крайстчърч на свои манифестации, написа Дойче веле.
На няколко митинга на ръководещата партия бяха показани елементи от кървавия видеозапис, изработен по време на убийствата в джамия в Крайстчърч.
Реджеп Ердоган присъединил секунди от видеото, което демонстрира по какъв начин крайнодесния терорист Брентън Тарант прострелва десетки молещи се и в програмата на протест, който се излъчвал по малкия екран.
Освен това Ердоган посочил на хората на митинга извадки от манифеста на терориста, в който се отправяли закани към мюсюлмани.
Според държавното управление на Нова Зеландия тези похвати могат да бъдат рискови.
" Всяка пропаганда от сходен тип, която незаслужено демонстрира Нова Зеландия, още повече, че причинителят беше чужденец, може да изложи на заплаха нашите жители в чужбина ", споделя външния министър Уинстън Питърс.
Питърс споделя, че се е свързал с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу и го е предизвестил да не бъде изкривяван облика на Нова Зеландия в общественото пространство.
Въпреки всички старания на Facebook, които споделиха, че са изтрили 1.5 милиона копия на видеото, то беше публикувано всеобщо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР