От нормата, която беше приета миналата година, към момента нямаме

...
От нормата, която беше приета миналата година, към момента нямаме
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Магистратите сами трябва да искат осветляване на организациите, които ги финансират



От нормата, която беше призната предходната година, все още нямаме декларирани условия за зависимости на магистрати. Това съобщи Данаил Кирилов от ГЕРБ, който е ръководител на Комисията по правни въпроси в Народно събрание в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

„ Не е все едно кой кого и за какво финансира. Трябва да има тъждество сред тези организации. За да сме сигурни, че има безспорна самостоятелност, всички донори би трябвало да се усветлят. Това е в полза на съсловните организации. Сега е изцяло допустимо от сметка в чужбина обвиняем да финансира магистрати “, цитира Кирилов опасенията на депутати от Обединени патриоти.

„ Докато няма кристална изясненост постоянно ще има подозрения. Това е в полза на всички съсловни организации в правосъдната система. Затова те самите би трябвало да го желаят. Затова призоваваме да се посочат тези участия във финансовите доклади “, уточни депутатът. По думите му, в случай че това не се случи, най-бързото ответно деяние би било какъв напън се оказва върху самостоятелната правосъдна власт.

По отношение на мажоритарният избор, Данаил Кирилов съобщи: „ Ако не се одобри 100% мажоритарния избор, а се одобри една смесена система, това ще е против волята на хората. Нямаме право да натрапваме сурогатно решение на гласоподавателите “, безапелационен бе той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР