От Нгуен Хон Мин (Nguyen Hong Minh) Пещерният комплекс Шондонг в

...
От Нгуен Хон Мин (Nguyen Hong Minh)
Пещерният комплекс Шондонг в
Коментари Харесай

Обследвах пещерата Шондонг във Виетнам – най-голямата в света

От Нгуен Хон Мин (Nguyen Hong Minh)

Пещерният комплекс Шондонг в националния парк Фонгня-Кебанг, ситуиран в Сон Трах, област Бо Трах в провинция Куанг Бин във Виетнам, е една от най-големите естествени пещери, на които сме се натъквали в миналото. Тя е открита за първи път от селяндур на име Хо Кхан. През 1991 година, до момента в който изследва дълбоките кътчета на гората, той се укрива инцидентно в тази пещера.

Шондонг е мечтана дестинация за всеки, който обича да странства или да се губи измежду природата. Цел, която евентуално желаете да осъществите минимум един път. Откакто пещерата Шондонг стана налична за туристи и се прочу по целия свят, постоянно съм си мечтала да поема на това странствуване.

Добавих Шондонг към листата си с фантазии, които би трябвало да осъществя, преди повече от 10 години. И в този момент най-сетне съумях да трансформира този собствен идеал в действителност. Цената на входния билет - 3000 $ – изобщо не е дребна, а интервалът на очакване от 1 до 3 години може да се окаже доста дълъг за съвсем всеки. Освен това обследването се случва под график, който е доста придирчив както във връзка с здравето и духа, по този начин и що се отнася до уважението към природата. Освен това по време на пътуването до Шондонг през май 2022 година бях най-младият човек в 10-членната група.

Още информация: Фейсбук

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР