От Националното сдружение на сираците в България /НССБ/ прекратяват инициативата

...
От Националното сдружение на сираците в България /НССБ/ прекратяват инициативата
Коментари Харесай

Добрата новина: Дарител осигури продукти за 48 семейства на деца от училището в Пордим

От Националното съдружие на сираците в България /НССБ/ приключват самодейността за събиране на хранителни артикули за 48 фамилии на 136 деца от СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ град Пордим. Това оповестиха от пресцентъра на организацията.

Припомняме, че на 28 ноември от НССБ и образователното заведение насочиха зов от обществените мрежи и медиите за помощ към положителни хора, които да обезпечат трайни хранителни артикули като олио, ориз, фасул, леща, захар, сирене, кашкавал, салам, пастет, лютеница и кутия вафли, с цел да може децата през ваканцията да посрещнат идните Коледни и Новогодишни празници с храна на трапезата .

След молба и диалог с управлението на заведения за хранене „ Стария Чинар “ във Варна, притежателят на веригата-ресторанти реши да зарадва всички фамилии и да обезпечи нужните хранителни артикули . Създадена е организация с хладилен камион през идващите дни трайните хранителни артикули да бъдат доставени персонално до учебното заведение в град Пордим, заяви ръководителят на НССБ Слави Михайлов.

Това е и повода от Сдружението да разгласят прекратяване на акцията и да призоват всеки, който е решил да помогне към тази самодейност, да пренасочи поддръжката си към други, с цел да може да се помогне на повече хора.

От НССБ и учебното управление в лицето на шефа Емилия Василева изричат голяма благодарност и признателност към заведения за хранене „ Стария Чинар “ във Варна за това, че оказаха голяма поддръжка към децата и фамилиите.

„ Чудото на Коледа се случи, с помощта на голямото сърце на тези хора. Пожелаваме им да бъдат още по сполучливи и да не престават да ни учат към това да вършим положително “ , прибавят те.

Същевременно Михайлов посочи, че поддръжката на заведения за хранене „ Стария Чинар “ във Варна не е еднократен акт към учебно заведение и през 2022 година два дни над 30 възпитаници и учители са вечеряли гратис в заведенията за хранене по време на присъединяване им в националния Детски фолклорен конкурс „ Диньо Маринов “, на който завоюваха влиятелни награди и оценки.

Ученици. Снимка: НССБ

„ Доброто съществува, единствено би трябвало да го желаеме и вършим със сърце “, споделиха Слави Михайлов и Емилия Василева.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР