От Националния синдикат на пожарникарите и спасителите Огнеборец искат да

...
От Националния синдикат на пожарникарите и спасителите Огнеборец искат да
Коментари Харесай

Огнеборците искат преразглеждане на промените в Наредбата за работното време

От Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите " Огнеборец " желаят да бъде преразгледана смяната в Наредба за работното време на Министерство на вътрешните работи .

Името й е - Наредба за реда за организацията и разпределянето на работното време, за неговото отчитане, за компенсирането на работата отвън постоянното работно време, режима на дежурство, времето за отдих и почивките на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи.

Недоволството на огнеборците е, че се смесват смени с друга дълготрайност . Тя визира и преизчисляването на нощния труд към дневен. В позицията им се загатва, че биха пристъпили и към отбрана на членовете си със законови средства - т.е. - митинг.
 57 са исковете против Министерство на вътрешните работи за неуреден ексклузивен труд
57 са исковете против Министерство на вътрешните работи за неуреден ексклузивен труд

Младен Маринов съобщи, че ситуациите ексклузивен труд се заплаща и все още няма отговорности към чиновници

" С неразбиране означаваме обстоятелството, че в плана на Наредбата не съществува текст за преизчисляване на положен нощен труд към дневен в случай, че има заведени стотици правосъдни каузи против Министерство на вътрешните работи, при които 90 % се губят от ведомството ", пишат огнеборците.

Според пожарникарите сходна липса на методика за преизчисление на нощен труд към дневен ще докара до заплащането от бюджета на Министерство на вътрешните работи на непотребни правосъдни разходи и то в не дребен размер с оглед размера на заведените правосъдни каузи от чиновници на Министерство на вътрешните работи към своя шеф.

В наредбата се планува работните смени на пожарникарите и спасителите да бъдат с друга дълготрайност . Това ще се затрудни организацията и самото потушаване на пожари, както и възстановителните дейности след тях.
 Министерство на вътрешните работи притиснато от изгубени каузи за компенсации на служители на реда
Министерство на вътрешните работи притиснато от изгубени каузи за компенсации на служители на реда

107 каузи спечелили пенсионирани чиновници

" С приемането на тази наредба тотално ще бъде нарушен един главен принцип в пожарникарската специалност - работата в екип, въз основа на който се уповават бързата реакция и отработването на произшествието с минимални загуби за популацията ", се споделя в позицията на профсъюз " Огнеборец ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР