От Националния осигурителен институт (НОИ) съобщават, че Великденските добавки започват

...
От Националния осигурителен институт (НОИ) съобщават, че Великденските добавки започват
Коментари Харесай

На тази дата пенсионерите да проверят банковата си сметка за Великденски бонус

От Националния застрахователен институт (НОИ) оповестяват, че Великденските добавки стартират да се изплащат на датата 26 април, а пенсиите – на 7 май. Припомняме, че по 100 лв. ще получат пенсионерите с най-ниски приходи

Националният застрахователен институт (НОИ) ще стартира изплащането на признатите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лв. с начална дата 26 април т.г. Тогава ще са налични преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път. В ход е връзка на института с „ Български пощи “ ЕАД за образуване на график, по който съответните пенсионери също да получат добавките си преди празниците.

Парламентът реши великденската добавка да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лв. в това число, което значи че добавки ще получат към 534 хиляди души.

Майските пенсии ще се изплащат според законодателството по общоприетия график сред 7 и 20 май. Изплащането на пенсиите посредством пощенските станции ще стартира на 7 май (вторник) и ще приключи на 20 май (понеделник). Преводите на сумите за майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени на 7 май 2024 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР