„От наша страна позицията е ясна - ще положим всички

...
„От наша страна позицията е ясна - ще положим всички
Коментари Харесай

Явор Божанков: Дано Кирил Петков не повтори грешката на Слави Трифонов

„ От наша страна позицията е ясна - ще поставим всички старания и има причина да го създадем, за осъществяване на третия мандат. Първо ние не виждаме решение в нови избори. Приблизително същите политически сили в почти същата съразмерност ще би трябвало да решат същите проблеми. Дори и да приемем, че подвигаме поддръжката, ние не виждаме едни избори с какво биха помогнали. Отново ще приказваме за комплицирана коалиция, само че при пропуснато време за България и голямо изхарчени средства за следващите избори. “ Това съобщи секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ Явор Божанков в ефира на БНР и предизвести, че при нови избори има риск да влезем в следващата серпантина.

Във връзка със поръчките на “Продължаваме смяната “, че по-скоро избират избори пред това да поддържат трети мандат, националният представител от левицата изрази вяра съществено да помислят над това и добави: „ Същото нещо споделяше Слави Трифонов по-рано - той стана втора мощ и реши, че с нови избори ще вдигне поддръжка. Стана първа мощ, по-късно реши, че от първа ще стане по-първа мощ и ще направи кабинет не в този парламент, а в един идващ, когато очакваше нещата да са по-благоприятни. Но стана нещо напълно друго, уповавам се Кирил Петков да не допусне такава неточност, тъй като тя ще коства скъпо на всички “, разяснява той в предаването “12 + 3 “.

Божанков изясни какво ще направи Българска социалистическа партия, в случай че третият мандат бъде връчен на нея: „ Ще създадем всички старания да съставим кабинет с ясна стратегия и времева рамка. Със сигурност няма да преговаряме с ГЕРБ и Движение за права и свободи по една елементарна причина - това е моделът на ръководство, против който се борим. Няма по какъв начин с тяхна поддръжка, макар че Борисов с ненаситност предлага като “жива стока “ свои народни представители “, посочи той и добави, че не работи разновидността, в който да бориш модела на ръководство на ГЕРБ с тяхна поддръжка.

По отношение на “Има подобен народ “, самостоятелните народни представители, “Продължаваме смяната “ и “Демократична България “ Божанков изясни, че не са прекъсвали разговора с тях. „ Ние сме единствената политическа мощ, която не е влезнала в нито един скандал, спор, персонални обиди. Успяхме да запазим в този мандат положителните си връзки с всички, което е вярната тактика, и в случай че получим третия мандат, това ще бъде “основният капитал “, с който разполагаме “, сподели още той. По думите му доста хора са издигнали личността си в фетиш, само че ги прикани да одобряват действителността, тъй като в случай че желаят ръководство без ГЕРБ и Движение за права и свободи, това става с коалиция.

В ефира на БНР Божанков изясни, че обстановката в страната сега е доста сериозна, а и Европа се приготвя за криза. „ Трябва да действаме във връзка с газовите доставки, енергийната сигурност на страната - това са задания, които длъжностен кабинет не може дълготрайно да взема решение “, съобщи той и като такива задания добави Плана за възобновяване и резистентност и оперативните стратегии, които изискват натоварен законодателен развой.

Божанков изясни, че съдружното съглашение е било положително, само че главният му минус е неналичието на времева рамка. „ Този голям пропуск, който отчитаме, беше наваксан. Сега се разписа съответна времева рамка със законопроекти. Ние сме удовлетворени, че нашите обществени цели бяха признати от сътрудниците ни. Ние сме им признателни, и че при актуализацията ни поддържаха за повдигането на приходите, на пенсиите и понижаване на данъчното задължение на фамилиите. “ Народният представител от Българска социалистическа партия добави, че бизнесът и работодателите също би трябвало да са удовлетворени, тъй като сега България има една от най-силните ограничения за електрическата енергия - всичко над 250 лв. на мегаватчас се поема 100% от страната и това е без взимане нов дълг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР