От НАП напомниха, че абитуриентите трябва сами да си внасят

...
От НАП напомниха, че абитуриентите трябва сами да си внасят
Коментари Харесай

НАП: Абитуриенти, от 1 юли трябва да си плащате здравните вноски

От Национална агенция за приходите подсетиха, че зрелостниците би трябвало сами да си внасят здравни осигуровки за месеците от завършването на 12 клас до възможното започване на висше обучение. През тези месеци здравните им вноски не се покриват от страната, изясни Божана Илиева от Приходната организация:

“Те са здравноосигурени от страната до края на месец юни, само че за този интервал от завършването на междинното им обучение до започването на академичната година във ВУЗ-а те не попадат нито към този момент в категорията възпитаници, нито към момента в категорията студенти. И за този тримесечен интервал те би трябвало да се осигурят здравно за своя сметка, като месечната вноска за здравно обезпечаване сега в страната е 28,40 лв. “, сподели тя и добави:

“Изключение от това обвързване ще създадат единствено тези, които незабавно, след довеждане докрай на междинното обучение стартират, въпреки и краткотрайна работа, за лятото. Те ще бъдат обезпечавани от работодателя, при който бъдат наети “.

От Национална агенция за приходите припомнят още, че на 30-и юни изтича срокът, в който компаниите подават декларация за корпоративен налог, както и за едноличните търговци, в това число и за предпочелите да се записват като аграрни производители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР