От началото на юни, откогато работи механизмът за подаване на

...
От началото на юни, откогато работи механизмът за подаване на
Коментари Харесай

Срещу Борислав Сарафов и заместниците му има 56 сигнала за извършени нарушения

От началото на юни, след като работи механизмът за подаване на сигнали за закононарушения против основния прокурор досега са получени 56 сигнала, заяви ръководителят на наказателната гилдия на Върховния касационен съд арбитър Лада Паунова.
Тя е магистратът, който получава сигналите и взема решение дали да стартира следствие против основния прокурор и неговите заместници.
" Сред сигналите има значително от еднакъв адресант. Имаме и няколко, които са отделени материали от прокурорски преписки, засягащи основния прокурор или неговите заместници ", прецизира арбитър Паунова.
Тя добавя, че против изпълняващия функционалностите на основния прокурор Борислав Сарафов сигналите са общо 6. Сигналите, по които няма данни за закононарушение, ще бъдат изпратени на прокуратурата, а другите на съдията, който ще проверява основния прокурор.
След избирането на Даниела Талева за прокурор, който да проверява сигнал против основния прокурор и неговите заместници, има доста неясноти към самия развой, отбелязва Лада Паунова.
" Разследване се прави от проверяващи служители на реда, които са Министерство на вътрешните работи или организация " Митници ", като те би би трябвало да се дефинират със заповед на съответния министър ", показва тя. Няма изясненост обаче по кое време това ще се случи.
Засега Талева ще се занимава се един сигнал против Сарафов, обвързван с парцели на негови близки.
В същото време остава безреден и въпросът, къде ще е работното място на магистратът, който ще проверява основния прокурор. В момента кабинетът на Талева е наоколо до този на Сарафов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР