От началото на януари до края на март въоръжените сили

...
От началото на януари до края на март въоръжените сили
Коментари Харесай

През първото тримесечие на годината нигерийските въоръжени сили са ликвидирали 2351 терористи

От началото на януари до края на март въоръжените сили на Нигерия са обезвредили 2351 терориста, задържали са 2308 от тях и са освободили 1241 отвлечени заложници при разнообразни интервенции в цялата страна, това заяви през днешния ден шефът на отдел „ Медии “ на генералния щаб на страната генерал-майор Едуард Буба, представен от нигерийската новинарска организация НАН, съобщи Българска телеграфна агенция.

Генералът разгласи, че измежду ликвидираните командири на терористите попадат Абу Билал Минуки, началник на „ Ислямска страна – Сахел “, както и Харуна Асия Бодери. Той добави, че на 21 февруари са били премахнати няколко командири на терористите, настоящи в щата Кадуна.

През март дружно с още 50 терористи е бил премахнат и Качалах Дамина. Според представителя на армията това е реализирано при синхронизирани удари против терористичен анклав, нанесени от нигерийските сухопътни и военновъздушни сили.

„ Веднага откакто се откриват значимите цели, изтребителите ни изхвърчат, с цел да нанесат бомбени удари по терористите “, съобщи военачалник Буба.

Той добави, че при настъпателните дейности на въоръжените сили през първото тримесечие на годината са конфискувани 2847 единици оръжие и 58 492 единици муниции, както и близо 20 милиарда найри  (около 28 млн. лева).

„ Постигнатото показва, че актуалните интервенции са ефикасни и насочени към реализиране на резултат. Въоръжените ни сили ще продължат да показват успеваемостта си “, заключи генералът.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР