От началото на туристическия сезон данъчните са запечатали 8 търговски

...
От началото на туристическия сезон данъчните са запечатали 8 търговски
Коментари Харесай

Данъчните инспектори са запечатали 8 заведения в Златни пясъци и Албена

От началото на туристическия сезон данъчните са запечатали 8 търговски обекта в курортите Златни пясъци и Албена. Заради повторни нарушавания някои от тях ще останат затворени цялостен месец, заяви Българска национална телевизия.

Данъчните инспектори от Варна са създали над 230 инспекции в търговски обекти от началото на сезона до в този момент. Най-честите нарушавания са неиздаване на касов бон и разлика в касовата наличност.
Проверките са част от засиления надзор по Северното Черноморие. В курортите се ревизират магазини за облекла и аксесоари, центрове за туристически услуги и павилиони за сладолед.

" Имаме два или три случая до този миг, открити за търговски обекти, където изобщо няма касов уред разполагаем и няма отдалечена връзка с Национална агенция за приходите ", разяснява пред публичната телевияизия Ваня Димитрова, шеф на дирекция " Контрол " в Национална агенция за приходите - Варна. Пред Българска национална телевизия туристи потвърдиха, че постоянно не получават касов бон за покупка или услуга.

Според разпоредбите от тази година, обектът бива запечатан, в случай че в него няма касов уред. Глобите са от 500 до 2 хиляди лв., при наново нарушаване глобата е двойна. И тази година ще има координационен център на Националната организация по приходите и полицията. Гражданите могат да подават сигнали за нарушавания на националния телефона на Национална агенция за приходите - 0700 18 700.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР