От началото на тази година са наказали над 400 водача,

...
От началото на тази година са наказали над 400 водача,
Коментари Харесай

Има ръст на нарушителите, шофиращи в бус лентите в София

От началото на тази година са санкционирали над 400 лидера, карали в бус лентата, избрана единствено за МПС-та на линии на всеобщия градски превоз. В съпоставяне с предходната година се вижда лек растеж с към 4 пъти. За предходната година тези нарушавания са към 100. Такава информация изнесе пред Българска национална телевизия началникът на отдел " Пътна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи комисар Николай Крушарски.

По думите му това се дължи на контролът от страна на органите на реда - както физическия посредством екипи на място, по този начин и посредством камерите на Столична община. Установените нарушавания на Столична община се изпращат към Пътна полиция по електронен път, след което оттова откриват притежателя на автомобила и той се глоби в с 50 лева. 

Специално за тези санкции има много огромна събираемост - тя се написа сега, в който се откри самият извършител, получава фиша и има 7 дневен период, сподели още комисар Крушарски. 

Той изясни, че от началото на годината са открити над 280 хиляди нарушавания за превишена скорост на територията на София и дребните обитаеми места включващи в Столична община. В съпоставяне с 2022 година има сериозен растеж поради засиления надзор на Пътна полиция - този растеж е над 100 000 нарушавания повече, сподели още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР