От началото на тази година до днес България е върнала

...
От началото на тази година до днес България е върнала
Коментари Харесай

МВР: От началото на годината България е върнала общо 114 нелегални мигранти

От началото на тази година до през днешния ден България е върнала на трети страни общо 114 жители, нелегално пребиваващи на територията на страната ни, оповестяват от дирекция „ Миграция “ на Министерство на вътрешните работи.

Сравнено със същия интервал на предходната година, когато върнатите са наброявали 31 чужденци, дирекция „ Миграция “ регистрира извънреден растеж от 267 %. От 1 януари до 14 февруари т.г. в Специализираните домове за краткотрайно настаняване към дирекцията са настанени 158 нелегално пребиваващи жители на трети страни – за същия интервал предходната година те са наброявали 242 души.

Анализът демонстрира, че постигнатият забележителен растеж се дължи на подхванатото през последните месеци на 2023 година сполучливо осъществяване на пилотен план на България и Европейска комисия за предварителна защита на противозаконните пристигания и подсилване на граничното ръководство и ръководство на миграцията. Отчита се и по-нисък миграционен напън в страната.

Дирекция „ Миграция “ прецизира, че за цялата предходна година (1 януари – 31 декември 2023) са върнати общо 566 нелегално пребиваващи жители на трети страни – 221 от тях са върнати принудително; 238 – по съглашения за реадмисия; 46 – с издадени решения за връщане със лични средства; 35 – със съдействието на Международната организация по миграция, а 26 са напуснали страната ни непринудено през наложено решение за връщане.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР