От началото на следващата година остров Свети Кирик и Юлита

...
От началото на следващата година остров Свети Кирик и Юлита
Коментари Харесай

Остров Свети Кирик и Юлита край Созопол става Музей на подводната археология

От началото на идната година остров Свети Кирик и Юлита край Созопол ще се трансформира в Музей на подводната археология - заяви министърът на културата Боил Банов . Стана ясно също, че край Провадия ще бъде основан Музей на солта.

Министър Боил Банов посочи, че остров Свети Кирик и Юлита ще бъде трансфорат в Музей на подводната археология:

Голямата част от тази активност, доста малко неща могат да се вадят и по конвенции интернационалните, по скоро интерактивен ще бъде и ще демонстрира всичко, което се е намирало и по време на тази експедиция и на други. Ние сме длъжни да създадем острова музей и да дадем огромния знак.

Ръководителят на разкопките в солодобивния център в Провадия професор Васил Николов сподели, че следва там да бъде основан Музей на солта:

Има съглашение за помощ в социализацията. Подкрепата ще бъде доста мощна, ще бъде ограден обектът с мрежа и постоянно зелена растителност, пътека ще бъде направена до едно място на общината, отвън територията на „ Провадсол “. Там ще бъде изработен информативен център.

Министър Банов сподели още, че средствата, които се отпускат за археологически разкопки в размер на два милиона лв., ще запазят цената си и през идната година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР