От началото на сглобката президентът не стана част от нея,

...
От началото на сглобката президентът не стана част от нея,
Коментари Харесай

Йотова скочи бясна: Радев е човек на честта! Сега войната е за ,,кожата на един президент“

„ От началото на сглобката президентът не стана част от нея, въпреки че имаше такива предложения. Той нито за секунда не ратифицира противозаконните им дейности, тъкмо противоположното постоянно се обръщаше към Конституционния съд. Това не се прости “, съобщи пред кореспонденти вицепрезидентът Илияна Йотова.
„ Аз съм се убедила, че президентът е човек на достойнството. Спазва до буквата на закона всички правила и конституционни, и законови. Може би тъкмо това сглобката не може да му елементарни “, разясни тя.
„ Има потребност от политическа опция. Вчера разчетох в думите на президента, че той не сподели, че е алтернативата, нито сподели, че ще направи алтернативата или ще конструира нова политическа партия. Всички в обществото виждаме, че има потребност от нещо ново. Що се отнася до тази гневна реакция на всички, които вземат участие в сглобката, техният боязън е тъкмо това – алтернативата. Всеки ден колкото и пъти да излязат и да кажат, че няма опция на тяхното ръководство, токова пъти се пробват да убедят себе си “, изясни Йотова.
Тя разяснява и открития спор сред „ Дондуков 2 “ и Движение за права и свободи. От предходната седмица, след внасянето на конституционната тъжба против избора на Атанасова и Белазелков за конституционни съдии от Радев, ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски изиска основният прокурор, Министерство на вътрешните работи и ДАНС да кажат дали има каузи на трупчета, свързани с президентската институция, предава StandartNews.
„ Войната с президента продължава. Може би сега сме очевидци на трети сезон на тази война, първият беше президент и войната в Украйна, втората беше президент и Конституция, а в този момент явно сме за кожата на един президент “, безапелационна бе Йотова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР