От началото на руската инвазия в Украйна досега в плен

...
От началото на руската инвазия в Украйна досега в плен
Коментари Харесай

Арестович разобличи отвратителна лъжа на военнопрестъпника Путин

От началото на съветската инвазия в Украйна до момента в плен са попаднали към 250-300 съветски бойци на срочна наборна работа. Това разкри съветникът към кабинета на украинския президент Алексей Арестович в изявление за Марк Фейгин.

" Не по-малко от 250-330 са. Само наборни бойци на срочна работа. Днес дадоха следващата конференция в Киев и описаха доста забавни неща ", съобщи Арестович.

Това е второто доста съществено разкриване на лъжите на съветския военнопрестъпник Владимир Путин, който твърдеше, че в Украйна се намират само професионални военни - офицери и " контрактници ", т.е. бойци, който са платени и са наети с контракт.

Той добави, че става дума за пленени наборни войници-разузнавачи към 15 обособена мотострелкова бригада, която преди този момент е воювала в Сирия, също по този начин в Нагорни Карабах и Донбас.

" Те описаха доста забавни неща за Сирия и Донбас, за заимстваните от Сирия способи, които ползват в Украйна - да вземем за пример обкръжаването на градове, които не могат да завладяват поради съпротивата на армията. И тогава се пробват да пречупят цивилното население, да унищожават жилищни здания. Това се случва сега в Мариупол. Изключително в детайли описа за задачите - те са от 2-ра войска в Централния боен окръг на Русия, единствено наборни бойци са ", сподели Арестович.

Той разгласи, че в Украйна сега се намират сред 80 и 100 хиляди съветски срочнослужещи съветски бойци, който са в състава на цялостната формация от 150-200 хиляди души.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР