От началото на предстоящия ски сезон Пампорово пуска в движение

...
От началото на предстоящия ски сезон Пампорово пуска в движение
Коментари Харесай

Нов 6-седалков лифт и 12 допълнителни оръдия за заснежаване на пистата към Смолянски езера

От началото на идния ски сезон Пампорово пуска в придвижване нов 6-седалков въжен превоз от „ Малина “ до Снежанка , оповестиха от „ Пампорово “ АД.

Дружеството е вложило и в доставката на спомагателни 12 оръдия за неестествен сняг по пистата към Смолянски езера, което е част от проектите за възобновяване на южната ски зона, свързваща курорта със Смолян. „ Пампорово “ АД пусна в продажба още веднъж ски картите Select, които са без авансово закрепени дати за прилагане и могат да се купят до 10 декември. 

И тази година се резервира наклонността на ранни резервации за зимния сезон най-вече от балкански и ирландски пазари, обявиха пред Българска телеграфна агенция от управлението на „ Пампорово “ АД.

Активни записвания се следят за ваканционни групи от Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Молдова и България. Закупуването на въжен превоз карти Select за сезон 2023/24 година е в два промоционални интервала с разнообразни цени.

До 31 октомври цените са от преди две години - еднодневна карта за деца (до 12 години) коства 45 лв., за младежи (до 17 години) - 59 лв. и за възрастни - 75 лв.. Във втория интервал от 1 ноември до 10 декември еднодневната карта за деца (до 12 години) е 49 лв., за младежи (до 17 години) - 65 лв. и за възрастни - 82 лв..

Въвежда се и ски карта „ Неделя заран Select “, която важи за неделни дни от 8:45 до 12:45 часа. Остават в действие и двата типа сезонни въжен превоз карти - за делнични дни и сезонна без ограничавания. 

През тази зима Пампорово за първи път ще бъде хазаин на Световна купа по сноуборд от календара на интернационалната ски и сноуборд федерация. Новият въжен превоз от „ Малина “ до вр. Снежанка е с потенциал 3000 скиори за час и ще понижи опашките пред лифтовите станции.

Значително е разширена и усъвършенствана инсталацията за неестествен сняг, тъй че в границите на 72 часа при удобни метеорологични условия да се приготвят и обработят задоволително писти в ски зоната.

Подготвен е и нов снежен парк за образование на деца в ски център „ Малина “. Аниматори по снежни спортове ще образоват и забавляват най-малките скиори , които ще имат достъп до ски пътека, пързалка за втурване с туби, трасета с виражи и трудности. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР