От началото на пълномащабната руско-украинска война украинските въоръжени сили са

...
От началото на пълномащабната руско-украинска война украинските въоръжени сили са
Коментари Харесай

Множество унищожени военни самолети и хеликоптери на врага

От началото на пълномащабната руско-украинска война украинските въоръжени сили са унищожили минимум 39 противников самолета и 40 хеликоптера, оповестиха от пресслужбата на Министерството на защитата на Украйна, представени от UNIAN.

Отбелязва се, че Противовъздушна отбрана на страната продължава да унищожава противников самолети и да нанася въздушни удари по колони с техника и жива мощ на нашествениците. " Вчера съветските нашественици изгубиха три ​​щурмови самолети Су-25. Два от тях са свалени в Черниговска област и един - покрай Волноваха, Донецка област.

Също по този начин три хеликоптера на съветските окупационни сили също направиха последния си полет през миналия ден ", написа в известието.

Така през деветте дни на войната украинската противовъздушна защита е унищожила минимум 39 съветски самолета и 40 хеликоптера. „ Преди пълномащабното навлизане в Украйна авиогрупата на съветската войска, съсредоточена към украинските граници, се състоеше от към седемстотин единици авиационна техника: към 450 самолета и повече от 250 хеликоптера! Летете – украинската земя ще одобри всеки! " - оповестиха от Министерството на защитата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР