От началото на операцията, която стартира вчера, досега са открити

...
От началото на операцията, която стартира вчера, досега са открити
Коментари Харесай

20 т канабис са открити и унищожени при операция в Петричко

От началото на интервенцията, която започва през вчерашния ден, до момента са открити няколко ниви канабис, които са унищожени, а откритото количеството е 20 тона, заяви на брифинг в петричкото село Първомай основен комисар Светлан Кичиков, шеф на Главна дирекция " Гранична полиция " (ГДГП).
 
Операцията е разпоредена от основния секретар на Министерство на вътрешните работи и в нея са взели участие чиновници на ОДМВР-Благоевград и на Групово дело " Гранична полиция ".
 
Теренът е извънредно сложен, достъпът е стеснен. И с цел да бъдат открити тези ниви, най-бързо и най-точно става от въздуха. От началото на годината са арестувани 80 кг изсъхнал канабис. През предходната година единствено " Гранична полиция " е задържала към 530 кг изсъхнал канабис, означи Кичиков.По думите му досега са формирани 27 досъдебни производства и има арестувани 12 лица.
 
Директорът на ОД МВР-Благоевград старши комисар Николай Хаджиев разяснява, че кг изсъхнал канабис върви от 3000 до 5000 лв., според от качеството и количеството, което се продава от дилърите, които търгуват с този опиат. От 10 кг недопечен канабис излизат към 800 грама до 1 кг изсъхнал канабис.
 
От началото на сезона общото количество недопечен канабис, което сме разкрили и унищожили е към 58 тона, сподели комисар Хаджиев. В множеството случаи, местата, където се откриват насаждения от канабис са в държавен горски фонд. В някои от случаите възрастни хора поемат виновността за да се избегне наказателна отговорност, само че взаимните дейности на прокуратура и Министерство на вътрешните работи противодействат на този тип престъпност. Основно местата, където откриваме ниви с канабис са в планините Беласица и Огражден, сподели още старши комисар Хаджиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР